AMERIKA PODRŽALA ALBANCE: Hašim Tači dobio ZELENO SVETLO da formira vojsku Kosova!

Ministarstva spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je u susretu sa podsekretarom za odbranu SAD ocenjeno da će ova godina biti odlučujuća za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova

  • 51

Podršku za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova Priština je dobila od predstavnika ministarstva odbrane SAD.

 

Ministarstva spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je u susretu sa podsekretarom za odbranu SAD Evelin Farkaš ocenjeno je da će ova godina biti odlučujuća za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

 

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači i ministar za evropske integracije Bekim Čolaku u okviru zvanične pošete SAD sastali su se u Pentagonu sa podsekretarom odbrane Farkaš i dobili podršku za transformaciju tih snaga .

 

Tači je rekao da celokupni proces nadgledanja u sektoru bezbednosti kao i transformacija BSK u OSK učinjen uz podršku NATO i SAD.

 

Foto: Tanjug, Profimedia/AFP

Foto: Tanjug, Profimedia/AFP

 

Farkaš je rekla da Kosovo ima potpuno podršku SAD u sferi bezbednosti, kaže se u saopštenju i dodaje da dosadašnji koraci u procesu transformacije BSK u OSK čine sigurnijom njen put ka učlanjenju u program Partnerstvo za mir i NATO.

 

Tači se sastao i sa senatorom Krisom Marfijem i kongresmenom Džordžom Holdingom.

 

Tokom posete SAD Tači će prisustvovati i Molitvenom dorucku, a najavljeni su i susreti sa visokim zvaničnicima SAD, navodeno je u saopštenju, a prenose mediji u Prištini.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    3. februar 2015 | 10:41

    Znači šipci mogu da formiraju vojsku i da se naoružavaju, a nama ukinut vojni rok, demokrate uništile naoružanje ukinuli vojsku i ko nam je kriv, Ameri...ne mi smo krivi. Čovek sa severa nikad Srbe nije voleo to je i Rudolf Arčibald rajs reko, a mi uporno prema zapadu i evropi... Promenimo kurs.

  • DD

    3. februar 2015 | 10:25

    AMERIKANCI SU NAŠI NEPRIJATELJI. OVO JE POTVRDA NJIHOVIH NAMERA.

  • Patriot

    3. februar 2015 | 10:27

    Treniram svaki dan, imam oko 100 kg cistih misica.Kad dodje taj dan,a dolazi sigurno-kad napadnu i ostale delove nase zemlje, ubijacu ih bez milosti.Svaki muskarac u Srbiji mora da bude spreman na to sto nam se sprema!podrska vojsci Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA