Vučić se sastao sa hrvatskom predsednicom Kolindom (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović danas u Zagrebu imao dobar i korektan razgovor o svim otvorenim pitanjima, od pitanja nestalih osoba, do položaju izbeglica i odnosa prema Srbima u Hrvatskoj

  • 13

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. On je prisustvovao inauguraciji Grabar Kitarović, prethodno je imao sastanak i sa hrvatskom ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić, a na kratko se susreo i sa hrvatskim kolegom, premijerom Zoranom Milanovićem.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović danas u Zagrebu imao dobar i korektan razgovor o svim otvorenim pitanjima, od pitanja nestalih osoba, do položaju izbeglica i odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

Vučić je Tanjugu nakon bilateralnog sastanka sa hrvatskom predsednicom rekao da su govorili o nestalim osobama, na čemu je ona insistirala, ali i o položaju izbeglica i odnosu prema predsedniku Srpskog nacionalnog veća Miloradu Pupovcu i Srbima u Hrvatskoj, na čemu je srpska delegacija insistirala.

- Mislim da smo imali dobar i korektan razgovor - rekao je Vučić.

On je naveo da je dogovoren nastavak saradnje i da je važno da između dve zemlje ima više poverenja i poštovanja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To će biti dobro za budućnost obe zemlje, i Srbije i Hrvatske - rekao je Vučić.

Vučić je danas u Zagrebu poručio da donosi poruku mira i da dve zemlje treba da se okrenu budućnosti.

Premijer Srbije je takođe rekao da očekuje dobru saradnju sa novom hrvatskom predsednicom.

On je izjavio danas, posle susreta sa hrvatskom ministarskom spoljnih i evrospkih poslova Vesnom Pusić, da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom i da gleda u budućnost.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Prema rečima premijera Srbije, sa šeficom hrvatske diplomatije je razgovarao o nerešenim ptanjima, pre svega o budućnosti i o tome kako dve države mogu da sarađuju, pomognu jedna drugoj, obogate ekonomsku i političku saradnju.

- Zadovoljni smo i zahvalni jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta ka budućnosti. Srbija svakako jeste - kazao je Vučić i podvukao, kao i da isto govori kako u Zagrebu, tako i Beogradu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je rekao da će razgovor sa ministarskom Pusić dovesti do konkretnih rezultata navodeći da svaki susret donesi određene rezultate i pomak u odnosima dve zemlje. Vučić je dodao i da je zahvalan na srdačnoj dobrodošlici.

Novinarima se u obratila i Pusićeva koja je zahvalila srpskom premijeru što je prisustvovao inauguraciji nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i istakla da je sa Vučićem razgovarala o preostalim pitanjima koje treba rešiti, kao i saradnji dve države, pre svega na evropskim projektima prekorganične saradnje i projektima koje podržava EU.

Prema njenim rečima, razgovarali su i o napretku Srbije u evropskim integracijama, i onome što predstoji u bilateralnim, ekonomskim i političkim odnosima dve zemlje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alf

    15. februar 2015 | 18:38

    Dosta je bilo prokletih ratova,daj da se okrenemo miru i saradnji.

  • Mina

    15. februar 2015 | 17:51

    Tako i treba da bude!Otvoren i korektan dogovor!

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    15. februar 2015 | 19:15

    Ovo danas bi trebala da bude nova stranica nase buducnosti sve lose sto je bilo treba staviti u stranu i gajiti dobrosusjedske odnose i da se proslost nikada vise neponovi. Cestitam vucicu na hrabrosti koju je izrazio u zagrebu a kolindi dobro vodjenje hrvatske drzave. Ucinili ste zajedno pravi ptez u pravo vrijeme.,neka je sa srecom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA