IDETE LI U ALBANIJU DA LETUJETE ILI DA RATUJETE? Evo šta su srpski političari rekli o JURIŠU SRBA NA ALBANSKE PLAŽE!

Srbi sve masovnije, a zbog jeftinih aranžmana odlučuju da letuju u Albaniji. Evo šta za Telegraf poručuju srpski političari - da li je kucnuo čas da se krene put zemlje premijera Edija Rame

  • 38

Albanija je bila hit na ovogodišnjem Sajmu turizma, a turističke agencije navode da vlada sve veće interesovanje za letovanje u ovoj zemlji. Međutim srpski političari podeljeni su u mišljenju da li je sazreo trenutak da Srbi krenu put zemlje premijera Edi Rame!

Ako je sudeći po ovogodišnjem Sajmu turizma i podacima dobijenih saa ovog mesta mnogi Srbi će ove godine ići na letovanje u Albaniji, a glavni razlog su jeftini aranžmani za ovu zemlju. U agencijama koje imaju aranžmane za Albaniju kažu da na interesovanje za ovu destinaciju nisu uticali ni slučaj “dron”, niti provokacije albanskog premijera Edija Rame.

Na sajtu turističke agencije “Falkon” u kategoriji “Leto 2015″, Albanija je prva u ponudi, a posle nje su Crna Gora i Grčka. Aranžman koji košta 215 evra obuhvata 11 dana, autobuski prevoz, sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Sarandi, jedno noćenje i doručak u Draču, kao i razgledanje grada prema programu, troškove organizacije i vođstva puta.

VEROVALI ILI NE: Srbi ove godine "navalili" da letuju u Albaniji, evo i zašto!

Srpski političari podeljeni su u mišljenju da li je "kucnuo čas" da Srbi (turistički) krenu put Albanije.

Foto: Fejsbuk / BiljanaPantićPilja Foto: Fejsbuk / BiljanaPantićPilja

Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pantić Pilja na svom Fejsbuku istakla je javno mišljenje o tome da li Srbi treba da se upute na neke od destinacija u Albaniji.

- Skeptična. Ovi što su bili i hvale, podsećaju me na srpske turiste koji su ono jednom išli u Bugarsku na more i svi su rekli da je bilo super,fenomenalno ali nisu ponovili...tako i ovi što letuju u Albaniji...a ne mogu da se ne pitam,zašto za Boga miloga?!?! - napisala je ona.

Pre bih išao u Albaniju da letujem nego da ratujem! Da li se slažete? (FOTO)

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je poznat po tome što najbolje učenike i studente Jagodine već godinama vodi u Grčku kaže za naš portal da ne može detaljnije komentarisati odluku Srba da letuju u Albaniji.

- Nije momenat - kratko nam je rekao Marković.

Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica

Potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović kaže za Telegraf.rs da je više puta boravila službeno u Albaniji i da nije imala nikakav problem kao građanin Srbije.

- Iz mog ličnog iskustva svakome bih rekla da treba otići u Albaniju, ali ponavljam ja sam tamo išla službeno. Nikada nisam imala nijedan problem - kaže nam ona.

Da se odnosi na relaciji Srbija - Albanija normalizuju pokazuje i činjenica o ideji izgradnje auto-puta od Tirane do Niša koji bi zajedno gradili Srbi i Albanci.

Evo šta vas ZAISTA čeka ako želite da letujete u Albaniji! (FOTO)

- Taj autoput nije alternativa Koridoru 11 (autoputu od Beograda do Crne Gore), on je za nas jako važan zato što ćemo ga vezati na tzv. Plavi koridor odnosno Jadransko - jonski autoput koji prolazi kroz Albaniju - naglasila je ministarka građevine i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

Ona navodi da prve procene kažu da bi autoput Niš - Priština - Tirana mogao da košta između 400 i 500 miliona evra, ali da će stručnjaci Radne grupe uskoro imati precizniju procenu.

Neki građani Srbije brane odluku da se letuje u Albaniji, a neki su protiv. Jedni negoduju jer Albaniju i dalje doživljavaju kao našeg neprijatelja, druge ne zanima istorija, već rezonuju isključivo kroz novčanik – pristupačna im je cena, a plaže, bar na fotografijama, deluju divno.

Ipak, većina naših turista koji su odlazili na odmor u Albaniju došli su s pozitivnim utiscima, naročito jer tamo dobro poznaju engleski jezik.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarapan

    28. februar 2015 | 11:43

    Svim srbima koji se odluce da idu u albaniju na odmor,od srca zelim da tamo i ostanu!!

  • Jelena

    28. februar 2015 | 13:02

    Ne hvala, ja rađe dajem Grcima moje pare.

  • ana

    28. februar 2015 | 13:16

    Ne, hvala!!!!! radije bi se kupala na Adi nego kod njih!!!! Svaka cast Srbi veliki ako tamo idete na letovanje!!!!!!!!!!!!!!!! Stvarno onda nismo za bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA