Sonja Biserko: NATO bombardovanje NIJE ZLOČIN, ono je sprečilo NOVA UBISTVA!

- Moje mišljenje je da je to bilo sprečavanje zločina i to treba da se prihvati. Bilo je nekoliko haških presuda koje to dokazuju - kaže predsednica Helsinškog odbora

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko smatra da je intervencija NATO-a u SRJ 1999. godine imala za cilj da spreči zločin.

 

- Moje mišljenje je da je to bilo sprečavanje zločina i to treba da se prihvati. Bilo je nekoliko haških presuda koje to dokazuju. U ovom momentu je za Srbiju od ključne važnosti prevazilaženje prošlosti, sprovođenje sporazuma iz Brisela i približavanja Evropskoj uniji - rekla je Biserko.

 

Predsednica Helsinškog odbora smatra smatra da je Milošević najodgovorniji za intervenciju NATO-a kao i centralistički ustrojena država.

 

- I danas je to problem. Kosovo je autonomna pokrajina Srbije, a Srbija nije prisutna tamo i to je jedna šizofrena situacija - rekla je ona.

 

Biserko je rekla da su izvinjenja politička deklaracija i da ona treba da se pretvore u realnost pema susedima Srbije i dodala je da je Haški tribunal baza podataka na osnovu kojih će nacionalni sudovi da se bave zločinima.

 

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    25. mart 2015 | 13:52

    Ova je stvarno "BISER"! Dobro placena za ovakve izjave. SRAM TE BILO!!!

  • Svi su izdajnici!

    25. mart 2015 | 12:05

    Ko te placa da mrzis i pljujes po Srbiji?!

  • pauk

    25. mart 2015 | 10:52

    Žena je bolesna ili odlično plaćena. U svakom slučaju ne treba joj dozvoliti da u medijima vređa narod. Neka sama osnuje svoje medije i neka priča koliko i šta hoće a ne ovako da zagađuje vazduh. A pozivanje na Helsinški odbor_pa neka to u Helsinkiju priča a ne u Srbiji koja je uništena bombardovanjem i okupacijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA