STOP BOMBARDING AS: Sećate li se Vukovog TARZAN engleskog iz '99? (VIDEO)

Podsećamo vas na urnebesan engleski jezik ministra spoljnih poslova Jugoslavije i njegovog govora kojim je uživo na CNN-u molio Ameriku da prestane s bombardovanjem SRJ

  • 47

Tačno pre 16 godina počeli su vazdušni napadi NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) koji su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi, a pored stravičnih scena razaranja zemlje ostaće upamćeni i poneki biser srpskih političara, a jedan od njih sigurno je i govor tadašnjeg ministra spoljnih poslova Jugoslavije Vuka Draškovića na CNN-u gde preklinje ameriku da stane sa bombardovanjem!

Ispovest VUKA DRAŠKOVIĆA koja će šokirati: Više ljudi ubijeno je u Sarajevu od srpskih bombi nego Srba od NATO raketa (FOTO)

Lider SPO-a na poziv predsednika SRJ Slobodana Miloševića prihvatio je da uđe u Vladu SRJ i da zauzme mesto ministra spoljnih poslova, kako bi prema njegovim rečima sprečio ratna razaranja Srbije od strane NATO-a. Ipak, to se nije moglo izbeći jer je kako je Drašković rekao u intervjuu za Telegraf.rs sam Milošević i zvanični Beograd prosto prizivao bombardovanje.

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

- Jasno mi je rekao da mi Rambuje moramo odbiti i da će NATO bombardovanje, ako do nega dođe, biti kratko, ali će zato ono stvari u Srbiji postaviti na svoje mesto, kao i da će se tada raspaliti takav stepen proruskih osećanja u zemlji, i s druge strane antizapadnih, da će nam put ka federaciji sa Rusijom i Belorusijom biti potpuno otvoren. Čim je počelo bombardovanje, u Saveznoj Skupštini prihvaćen je predlog o konfederaciji sa Rusijom i Belorusijom. Kao da je bombardovanje prizivano i kao da je Milošević u njemu video đavolsku prednost i za sebe i za Srbiju - rekao je on.

Ostaće upamćen Draškovićev govor i uključenje uživo na CNN-u, koji i danas svi prepričavaju, a sve zbog njegovog urnebesnog izgovaranja reči na engleskom jeziku.

Kako je ministar spoljnih poslova SRJ molio Amerikance da prestanu s bombardovanjem pogledajte ovde:

TARZAN ENGLESKI: Kad srpskim političarima kale znači brdo, a "will" izgovaraju vili! (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG

    29. mart 2015 | 15:57

    Ej moj Vuče,bubo lenja...Godinama se provlacis kroz politiku ko budala kroz bajku.

  • Sved

    29. mart 2015 | 15:39

    Neznam što njega pominjete kad je on neuspeli abortus srpske politike!

  • Mojke

    29. mart 2015 | 15:54

    Kuku nama, kakvi su nam ovi politicari, transfer blama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA