VULIN: Kakva je to nezavisnost o kojoj moraju da pregovaraju u Briselu?

Reagujući na izjavu kosovskog ministra za evrointegracije Besima Čolakua da se srpsko priznanje Kosova podrazumeva i da to pokazuju dogovori iz Brisela, ministar za rad Aleksandar Vulin je poručio da Kosovo nije nezavisno i da Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost

  • 4

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je Kosovo i Metohija prostor pod upravom međunarodne zajednice i da Srbija nije i nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

 

Reagujući na izjavu kosovskog ministra za evrointegracije Besima Čolakua da se srpsko priznanje Kosova podrazumeva i da to pokazuju dogovori iz Brisela, Vulin je poručio da Kosovo nije nezavisno i da Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost.

“

- Niste nezavisni. Država Srbija neće priznati nikakvu nezavisnost Kosova i Metohije, za nas je ovo prostor pod upravom Međunarodne zajednice u skladu sa Rezolucijom 1244 SBUN i nikako drugačije” - poručio je Vulin.

 

- Probajte da donesete i jedan ključni zakon a da za to ne dobijete podršku Beograda, kakva je to nezavisnost o kojoj morate da pregovarate u Briselu - upitao je Vulin i poručio vlastima u Prištini da se ne igraju, plaše i ne zbunjuju narod.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Ovakvim ponašanjem i ovakvim izjavama koje služe za dnevno-političke svrhe samo se otežava situacija, ocenio je Vulin i naglasio da vlast u Srbiji nije dužna da učestvuje u dnevno političkim igrama Prištine i da neće učestvovati u takvim igrama.

 

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    29. mart 2015 | 15:31

    Bogme lepo reko...

  • Slađa

    29. mart 2015 | 17:24

    Oduvek su velike sile dogovarale prekrajanje granica. Ovo nije ništa novo. Nažalost po nas, ovog puta.

  • Ezra

    30. mart 2015 | 03:21

    Jel to mene pitas ili onako sam sa sobom razgovaras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA