ŠEF DIPLOMATIJE NEMAČKE U SRBIJI: O USLOVIMA Berlina sa Dačićem, Vučićem i Nikolićem! (FOTO)

Šef nemačke diplomatije doputovao je danas u Beograd gde će se sastati i sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem

  • 0

Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer doputovao je danas u Beograd i na početku posete sastao se sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Kako je predvđeno, posle bilateralnog susreta dvojice ministara, Dačić će kao predsedavajući OEBS biti domaćin sastanka ministarske Trojke OEBS na kojem će učestvovati Štajnmajer i šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter.

NAJNOVIJE UCENE SRBIMA IZ NEMAČKE: Evo šta Angela Merkel traži od Srbije da uradi ili NEMA NIŠTA od EU!

Tokom dana šef nemačke diplomatije će se sastati i sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Uoči posete Beogradu, Štajnmajer je poručio da Nemačka ostaje iskren i pouzdan partner Srbiji na njenom putu ka EU.

- Srbija je proteklih godina preduzela zapažene korake napred - istorijski sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom, otvaranje pregovora sa EU, početak bolnih, ali potrebnih ekonomskih reformi - istakao je Štajnmajer u intervjuu Tanjugu.

Nemački ministar smatra da će nastavak tog puta, uz političku odlučnost i doslednost, biti i najveći izazov za našu zemlju narednih godina.

On je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke danas izrazito bliski i prijateljski.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Takođe, naglasio je da nemačka vlada nije govorila o međunarodno-pravnom priznavanju Kosova od strane Beograda kao preduslovu za prijem Srbije u članstvo EU.

- Nemačka i evropski partneri očekuju sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Srbije i Kosova u obliku pravnoobavezujućeg sporazuma - rekao je Štajnmajer i podseća da je EU to jasno stavila do znanja već pred početak pristupnih pregovora.

Očekuje se da će glavna tema razgovora nemačkog ministra i srpskih zvaničnika biti otvaranje prvih poglavlja u pregovorima između Srbije i EU za šta ključ, kako se smatra, drži upravo Berlin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA