NIKOLIĆ OTVORIO DUŠU I ŠOKIRAO SRBE: Evo šta je predsednik Srbije rekao o SUDBINI zemlje u EU!

- Nisam veliki optimista posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Nemačke. Nažalost, ne mogu da kažem da mi je gospodin Štajnmajer jasno rekao da će pregovaračka poglavlja sa EU biti otvorena do kraja godine. Istina, rekao je da misli da će se steći uslovi za to tokom godine - kaže predsednik Srbije

  • 16

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije veliki optimista posle susreta sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom, pošto mu on u razgovoru nije jasno rekao da će pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom biti otvorena do kraja godine.

- Nisam veliki optimista posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Nemačke. Nažalost, ne mogu da kažem da mi je gospodin Štajnmajer jasno rekao da će pregovaračka poglavlja sa EU biti otvorena do kraja godine. Istina, rekao je da misli da će se steći uslovi za to tokom godine - izjavio je Nikolić za današnje "Večernje novosti".

VUČIĆ ODGOVORIO NA UCENE IZ NEMAČKE: Evo na koje USLOVE Srbija NEĆE NIKADA PRISTATI!

Na pitanje šta konkretno Berlin zahteva od Beograda kad je u pitanju Kosovo i Metohija, predsednik je, nekoliko minuta posle razgovora sa Štajnmajerom, rekao da mu je on preneo da Nemačka čvrsto podržava Srbiju na evropskom putu, ali da traži potpunu primenu Briselskog sporazuma.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Upitan je li ga podsetio da je i formiranje Zajednice srpskih opština deo Briselskog dogovora, Nikolić je rekao:

- Naravno. rekao sam mu da Briselski sporazum podrazumeva formiranje ZSO i to sa punim kapacitetom koji je predviđen. U Briselskom sporazumu nije predviđeno da se nadležnost ZSO i njeno konstituisanje dovodi u vezu sa prištinskim zakonodavstvom, kao ni da budu u skladu sa srpskim. Ali, zašto bismo mi odbacili srpsko zakonodavstvo i isključivo se vodili time šta piše u zakonima Prištine? Pa neka i oni promene neki zakon ako već pregovaramo.

NAJNOVIJE UCENE SRBIMA IZ NEMAČKE: Evo šta Angela Merkel traži od Srbije da uradi ili NEMA NIŠTA od EU!

Nikolić kaže i da mu je nemački ministar rekao da ne postoji nijedan uslov koji se tiče priznanja Kosova i Metohije, a koji utiče da ne možemo da otvorimo poglavlja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    29. april 2015 | 08:08

    Samo nas ucenjuju.Ne zele nam dobro

  • Mitar

    29. april 2015 | 08:22

    Ajd posteno da kazemo jesmo mi ovakvi kakvi smo trenutno za ulazak u eu ko ce nas ovakve breeee?

  • Nista licno

    29. april 2015 | 11:44

    Ovo je kao neka ljubavna veza, ako se promenis mozemo da budemo zajedno, ako ne aj cao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA