DAČIĆ GLASA ZA PODELU KOSOVA: Nikolić je zakasnio s platformom, kao i nuđenjem autonomije Albancima!

Potpredsednik Vlade Srbije rekao je da nije upoznat sa sadržajem platforme o Kosovu, i nije mu jasno zbog čega je ona uopšte napisana

  • 22

Ivica Dačić, ministar spoljnih polsova, rekao je da je platforma predsednika Tomislava Nikolića za Kosovo zakasnela, i da je njemu "bliža" politika koju vodi premijer Aleksandar Vučić.

- Sigurno je da premijer ima kontakte sa predsednikom, da se konsultuju oko međunarodnih tema. Razumem potrebu da Srbija definiše šta neće, ali mislim da to svi već dobro znaju - rekao je Dačić.

ISTRAŽIVANJE: Srbi sve manje žele u Evropsku uniju!

On je kazao da nije upoznat sa sadržajem platforme, i da je najvažnije pitanje zašto se ona uopšte piše.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Velika je razlika između političkih deklaracija u Beogradu i potreba ljudi na Kosovu. Možemo u Beogradu da donesemo šta god hoćemo, ali u Prizrenu, koji je nekada bio prestonica, a sada tamo živi 21 Srbin, teško će se vijoriti srpska zastava - rekao je ministar.

Upitan da li Nikolićev tekst može da zavadi Srbiju i Evropsku uniju, Dačić je odgovorio da se ne treba konfrontirati bez razloga i da je Beogradu potrebna jaka "međunarodna pozicija da bi rešavali kosovsko pitanje".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

DAČIĆ ODBRUSIO EVROPI: Tolerantni ste prema Albancima. Šta bi bilo da neko u Srbiji sanja o ujedinjenju svih Srba!?

Kako je naveo, podela Kosova i Metohije i dalje je najbolje rešenje, ali i taj predlog je zakasneo, kao i nuđenje autonomije unutar Srbije, što Albanci "jednostavno ne prihvataju".

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, za predstavnike stranih država najspornije je to što se u tekstu govori o suštinskoj autonomiji Kosova unutar Srbije. On, međutim, ne misli da će se Srbija suočiti sa zahtevom da prizna nezavisnost Kosova.

- Tačno je da se od nas traži da potpišemo sa Prištinom pravno obavezujući sporazum, ali ne mora da znači da će u njemu biti zahtev za međusobno priznavanje. U ovom trenutku niko u Briselu ne zna šta će tačno pisati u tom sporazumu - precizirao je potpredsednik Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Beta.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • babaroga

    29. maj 2015 | 11:21

    Ivice Dačiću nema podele Kosova i Metohije.Ko je tebe ovlastio da deliš i poklanjaš našu kolevku.Vratićemo od krvnika sve.Presešće im širenje po Kosmetu.

  • Ivan

    29. maj 2015 | 10:23

    Ko si ti, Dacicu, da delis nesto sto je srpsko?! Kosovo je privremeno okupirana teritorija, sam tako se moze posmatrati sadasnje stanje.

  • Salvatore

    29. maj 2015 | 11:21

    To Dacicu kad ti bude očevina a ti deli i poklanjaj kome hoćeš i kako hoćeš.....podeli s njima Zitoradju!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA