Nikolić i Fišer: Odnosi Srbije i Austrije najbolji u istoriji

Predsednici dve države složili su se da je bilateralna saradnja odlična i da će u budućnosti biti još intenzivnija

  • 0

Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije, razgovarao je danas sa predsednikom Republike Austrije, Hajncom Fišerom, u Budvi, na marginama Samita lidera “Brdo-Brioni procesa”.

Nikolić je istakao da su bilateralni odnosi veoma dobri, i izrazio spremnost za njihovo dalje unapređenje i intenziviranje dijaloga na svim nivoima.

Nikolić: Ceo Balkan treba da bude u Evropskoj uniji!

- Hvala Vam što ste uveličali ovaj Samit vašim prisustvom. Austrija je bitan faktor ekonomskog napretka zemalja na Balkanu. Nadamo se povećanju trgovinske razmene i porastu austrijskih investicija, prvenstveno u infrastrukturu, modernizaciju industrije, energetiku i obnovljive izvore energije, kao i ekološke projekte - naglasio je predsednik Nikolić.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Predsednik Austrije saglasio se sa predsednikom Nikolićem i ponovio da su odnosi dve zemlje najbolji u istoriji.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se sreli na ovom važnom događaju. Srbija je najveća i najvažnija zemlja na Balkanu, i zbog toga su naši česti susreti neophodni - rekao je predsednik Fišer.

Predsednik Nikolić uputio je poziv predsedniku Fišeru da zajedno obeleže jubilej “Stogodišnjice Valjevske bolnice 1914/1915”, čiji je on pokrovitelj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA