VUČIĆ I ORBAN: Mađarska ne podiže zid zbog Srbije već da zaštite sebe!

- U dobrim vremenima je lako imati dobre odnose, a u teškim vremenima je dobro imati prijatelje u komšiluku - rekao je Vučić

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u novijoj istoriji dve zemlje, poručio da je očuvanje stabilnosti prioritetni interes Srbije, te najavio da će dve zemlje zajedno raditi na rešavanju problema povećanog broja migranata.

Vučić je na konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a nakon zajedničke sednice vlada, rekao da se Srbija suočava sa velikim problemom zbog povećanog broja migranata i da za našu zemlju nije prijatna najava da će Mađarska da podigne zid na granici.

Dodao je da je s Orbanom otvoreno razgovarao o migrantskoj krizi, te da je jasno da Mađarska ne podiže zid zbog Srbije već da bi zaštitila svoje interese i državnu teritoriju, kao i da dve zemlje imaju prijateljski odnos.

- Naći ćemo rešenje u zajedničkoj akciji - rekao je Vučić, dodajući da će dve zemlje zajednički delovati i na granici prema Makedoniji i da veruje da će uspeti da zaštite osnovne vrednosti.

Vučić je rekao da će Srbija u narednom periodu postupati u skladu sa evropskim zakonodavstvom i nastaviti saradnju sa Mađarskom, Austrijom i Nemačkom i dodao da Srbija i Mađarska ne žele da pokvare dobre odnose i istakao da je u njih mnogo uloženo.

- U dobrim vremenima je lako imati dobre odnose, a u teškim vremenima je dobro imati prijatelje u komšiluku - rekao je Vučić i zahvalio Orbanu na korektnim odnosima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA