REZOLUCIJA O SREBRENICI: Savet bezbednosti traži KOMPROMISNI TEKST. Čeka se šta će reći Rusija i Kina

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio je da Rusija od početka želi da se rezolucijom izrazi podrška Dejtonskom procesu

  • 3

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio je da Rusija i ostale stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) pokušavaju da naprave "kompromisni tekst" rezolucije o Srebrenici.

Od početka smo želeli da se rezolucijom izrazi podrška Dejtonskom procesu, rekao je Gatilov, prenosi Sputnjik.

PUTIN NAREDIO: SRBIJA MORA BITI ODBRANJENA! Evo kako je predsednik Rusije zbog Srba udario šamar ZAPADU!

- Vraćati se iznova na svu tu priču i određivati ko je kriv za genocid, štaviše, svaljivati krivicu na čitav narod, konkretno Srbe, smatramo kontraproduktivnim - naglasio je on.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ENGLEZI, PUTIN JE NAREDIO DA STAVIM VETO NA ANTISRPSKU REZOLUCIJU! Evo kako je Lavrov zbog Srba PRETIO Velikoj Britaniji!

U međuvremenu, predstavnici Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država uputili su ruskoj delegaciji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sedmi predlog teksta nacrta rezolucije o Srebrenici.

RATKO MLADIĆ I SRBI SU SILOVALI I UBIJALI PO SREBRENICI, ODJEKUJE EVROPOM! Evo šta piše u NAJNOVIJOJ rezoluciji iz EU

Kako navodi Sputnjik, reč je o prerađenim delovima šestog predloga rezolucije oko kojeg juče nije bilo saglasnosti, pa je sednica ovog tela UN odložena tri puta.

Ruska delegacija prosledila je najnoviji predlog u Moskvu, gde se od ruskog državnog vrha očekuje da se izjasni o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • linda

    8. jul 2015 | 15:52

    Ehhhh kad se pije ohoho kad se placa sta je to

  • Pera kojot genije

    8. jul 2015 | 15:51

    Koga to još zanima???

  • Mila...3

    10. jul 2015 | 23:15

    Imali neki haker da pozdravi Engleski parlament, da su u Australiji pobili par miliona Aburdzina, da jih poseti na par miliona Zulu naroda u Africi koji su bukvalno bili dovedeni do istrebljenja ili obrisani! Da ne nabrajam. Od Evrope do Indije, Australija, Afrika i tako dalje i tako dalje! Društvo jim je tako i Francuska pravila znate kolonije đegođ su se pustili GENOCIDE to trebate dragi novinari malo da pustite u javnost genocid kroz historiju! EVROPSKIH DRŽAVA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA