Vučić i Varšo: Odnosi dve države unapređeni i veoma bliski

Srpski premijer rekao je na ispraćaju slovačkog ambasadora, da je Slovačka primer uspešno završene tranzicije, čija bi iskustva trebalo primeniti u Srbiji

  • 0

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Republike, Jana Varšoa, i zahvalio mu na saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju odnosa Srbije i Slovačke. Vučić je zahvalio ambasadoru i na principijelnom stavu Slovačke da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Srpski premijer ocenio je da su politički odnosi dveju zemalja veoma bliski i da postoji spremnost da se saradnja produbljuje u svim oblastima od obostranog interesa, a posebno ekonomska saradnja.

Vučić je rekao da i Srbija mora da se potrudi i stvori uslove da privuče nove slovačke investicije. Slovačku je naveo kao primer uspešno završene tranzicije, čija bi iskustva trebalo primeniti u Srbiji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada prelomila - PANIKA U JAVNOJ UPRAVI: Sprema se 9.000 OTKAZA!

Varšo je izrazio veliko zadovoljstvo što je mogao da sarađuje sa vladom premijera Vučića, čiji potezi imaju nepodeljenu podršku slovačke Vlade. Istakao je i kontinuiranu podršku svoje zemlje evrointegracijama Srbije, koja se ogleda i kroz skoro osnivanje Fonda za Zapadni Balkan. Taj Fond Slovačka, sa ostalim članicama Višegradske četvorke, namerava da koristi za unapređenje kvaliteta života stanovnika zapadnobalkanskog regiona.

Slovački ambasador iskazao je zadovoljstvo što je, tokom svog mandata, bio svedok i ekonomskog napretka Srbije, pre svega uspostavljanja finansijske discipline. Izrazio je nadu da će slovački stručnjaci u upravi "Železare Smederevo" imati uspeha u oživljavanju proizvodnje i dati doprinos privrednom rastu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA