Gašić: DS neće IZBORE, jer žele da sačuvaju svoje PRIVILEGIJE i fotelje

- Vojvođani ne žele više neodgovornu vlast na pokrajinskom nivou, koja je uništila Razvojnu banku Vojvodine i sve što je dotakla, kojima je isključivi cilj da samo sede u foteljama i po upravnim odborima, i da letuju po Hrvatskoj, a ne da brinu o građanima - rekao je ministar odbrane

  • 0

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić,  rekao je da bi Održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora svakako bi bilo u interesu građana Srbije, a protivljenje demokrata tim izborima je njihov pokušaj da još malo zadrže svoje privilegije i fotelje.

- Iako su na vlasti, oni ne znaju kada su poslednji put seli u te fotelje, došli na svoje radno mesto i uradili bilo sta korisno za građane - rekao je Gašić.

Gašić, inače i ministar odbrane, kaže da nije na njemu da sa svoje pozicije odlučuje kad će lokalni i pokrajinski izbori biti održani, ali veruje da su relativno blizu i da je to veoma dobra vest za građane, pre svega Vojvodine. Kritike DS koja je na vlasti u Vojvodini, da bi decembarski izbori bili protivustavni, Gašić razume kao želju da još na kratko ostanu u "upravnim odborima i svojim foteljama", svesni da ce ih građani, zbog nerada, kazniti na sledećim izborima.

Vučić: Reforme se odvijaju po planu, deficit sve manji! (UŽIVO)

- To je samo njihova borba za još jedan dan više na vlasti - kaže Gašić, uz opasku da se demokrate plaše volje građana.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gašić veruje i da građani Srbije žele izbore na lokalu i u Pokrajini što pre, jer im je u prethodne tri i po godine postalo jasno ko radi u interesu građana, kao i što žele i da Pokrajina bude motor i zamajac Srbije u industriji i poljoprivredi.

- Vojvođani ne žele više neodgovornu vlast na pokrajinskom nivou, koja je uništila Razvojnu banku Vojvodine i sve što je dotakla, kojima je isključivi cilj da samo sede u foteljama i po upravnim odborima, i da letuju po Hrvatskoj, a ne da brinu o građanima - navodi Gašić.

Gašić ocenjuje da su odnosi u Nemanjinoj 11 i između koalicionih partnera SNS i SPS odlični, i da je pokratačka snaga Vlade Aleksandar Vučić - "jak lider i čovek sa vizijom".

OLUJA JE NAJTUŽNIJI DOGAĐAJ ZA SRBE, TADA SRBIJA PLAČE: Evo šta je Vučić rekao o obeležavanju 5. avgusta!

On dodaje da ministri iz redova napednjaka nemaju ništa ni protiv rekonstrukcije i ponavlja da je premijer taj koji ocenjuje kako rade pojedina ministarstva.

Na pitanje kakvo je raspoloženje u stranci u trenutku kad se od Srbije traži da se što jasnije opredeli za evropske integracije i Zapad ili Rusiju, Gašić odgovara - stabilno i bez ikakvih podela i razmimoilaženja, uprkos želji mnogih da u najjačoj političkoj partiji u Srbiji bude drugačije.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Nema podele u članstvu, iako bi mnogi želeli da je vide - kaže Gašić i dodaje da je Srbija jasno opredeljena za evropski put i da građani imaju čvrsto poverenje u Vučića i njegovu viziju.

Negira medijske spekulacije o različitoj politici premijera i predsednika države, nekadašnjeg lidera naprednjaka, Tomislava Nikolića.

- Predsednik ima svoju Ustavom propisanu ulogu, koja je različita od uloge premijera i samo nerazumevanje te činjenice kod nekoga može da izazove nedoumicu - navodi Gašić i dodaje da je Srbija čvrsto opredeljena za EU, ali i da Srbija ima prijatelje i sarađuje sa svima i na Istoku i na Zapadu.

SRPSKA VOJSKA OSVAJA KINU: Posle MARŠIRANJA pred PUTINOM, Srbi će PREGAZITI i PEKING!

Kad je reč o unutarstranačkim odnosima, Gašić kaže da se izbori za predsednike opštinskih i mesnih odbora odvijaju bez trzavica i problema. Ističe da su smenjeni predsednici opština i funkcioneri iz redova naprednjaka koji nisu dobro radili.

- Onaj funkcioner koji nije ništa učinio za svoj narod, koji nije pokazao sposobnost i odgovornost i umece da vodi lokalnu samoupravu ne može da očekuje da tu ostane - ističe Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA