DA LI JE KLINTON SPASAO MILOŠEVIĆA ILI GA JE UBIO? Evo šta Slobin najbliži prijatelj kaže o smrti lidera SPS u Hagu!

- Lično verujem da je Slobodan stalno bio na meti. Sigurno da je imao takve neprijatelje, o čemu piše “Njujork tajms”. Istini za volju, u prvoj fazi svog političkog delovanja, on je bio više američki čovek nego svi ovi posle njega zajedno - kaže Milutin Mrkonjić

  • 11

Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Savezne republike Jugoslavije, izgleda da je pretilo ubistvo 1999. godine, ali ga je, prema svemu sudeći, spasao lično Bil Klinton, tadašnji predsednik Amerike!

NE ŽELIM SMRT MILOŠEVIĆA, PUTIN JE PAMETAN I PROMIŠLJEN: Objavljeni transkripti TAJNOG RAZGOVORA KLINTONA I BLERA!

Ove podatke obelodanio je “Njujork tajms” prenoseći transkripte razgovora između Klintona i njegovog prijatelja Tonija Blera, tadašnjeg britanskog premijera. Iako je prošlo 15 godina otkako Klinton nije na čelu SAD, ti transkripti privukli su veliku pažnju, kao i činjenica da je predmet razgovora bio lično bivši predsednik Slobodan Milošević.

Razgovarajući o situaciji na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine Klinton je odbacio mogućnost ubistva Slobodana Miloševića. Doduše, nije objavljeno ko je uopšte pomenuo mogućnost Slobinog ubistva, ali se dodaje da je tokom NATO bombardovanja SRJ Klinton “bio otvoren za postizanje sporazuma koje bi ostavilo Slobodana Miloševića na vlasti.”

Foto: YouTube / Prostorni Aktivista Foto: YouTube / Prostorni Aktivista

Takođe, prema istim navodima, predsednik Amerike bio je sumnjičav “u pogledu slanja kopnenih trupa bez obrzira na pritisak kome je bio izložen u zemlji, a delimično i zbog toga što bi to pogoršalo već postojeće tenzije sa Moskvom, koja je bila saveznik Srbije.”

- Kada je reč o opciji slanja trupa, šta ćemo do đavola da radimo sa Rusijom ako to dovede do sloma naših odnosa - upitao se tada Klinton, a prenosi “Njujork tajms”.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Milutin Mrkonjić, Miloševićev prijatelj i počasni predsednik SPS-a, komentarišući za “Alo!” navode američkog lista kaže:

- Lično verujem da je Slobodan stalno bio na meti. Sigurno da je imao takve neprijatelje, o čemu piše “Njujork tajms”. Istini za volju, u prvoj fazi svog političkog delovanja, on je bio više američki čovek nego svi ovi posle njega zajedno. Ujedno, Sloba je bio i poslednji veliki državnik na našim prostorima do danas. Nemam saznanja da je neko hteo da ga ubije, ali verujem da je bilo pokušaja da mu se nanese zlo i mislim da je on ubijen u Hagu. Da li mu je Klinton nešto pomogao, to ne znam - iskren je Mrkonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    11. januar 2016 | 16:41

    Smešno da ne može biti smesnije. Šta je sa bombardovanjem Miloševićeve Vile i kineske ambasade, gde su sumnjali da se on skriva.

  • Rade

    11. januar 2016 | 21:42

    Lažu,pobiše Gardiste,srušiše bolnicu,Kinasku ambasadu,mislili su psi da je Slobo Tamo!

  • Kruno

    12. januar 2016 | 06:54

    Ohhjjj Klinktoneee ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA