FIJATOVI AUTOMOBILI SVE BLIŽI RUSIJI?! Vučić i Čepurin o bescarinskom izvozu srpskog brenda (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim ambasadorom Čepurinom o sveukupnim odnosima dve zemlje posebno u vezi sa pomakom ideje o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina, koji je premijera upoznao sa pozitivnim pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine.

To će, kako se navodi, omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i po drugim tačkama uzajamne trgovine.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ruski diplomata i srpski premijer su zaključili da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.

Premijer Vučić i Čepurin su razgovarali o sveukupnim odmnosima dveju država, a zajednički zaključak je da se oni dobro razvijaju u obostranom interesu.

Konstatovano je da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja do predstojeće posete predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. mart 2016 | 14:01

    Bravo za našeg premijera

  • Nikola

    18. mart 2016 | 14:27

    Ovo ce biti odlicna vest za nas Fiat i zaposlene u Kragujevcu.Jos jednom se pokzalo koliko premijer dobro radi svoj posao.

  • toto

    18. mart 2016 | 14:54

    Vazan korak kako za Srbiju tako i za Fijat fabriku.. Samo napred!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA