Šešelj SLAVIO SMRT TITA, Mrka PLAKAO ZA NJIM, Palma bio u JNA, a Sanda se UDAVALA... Evo kako srpski lideri pamte 4. MAJ!

UMRO JE DRUG TITO - srpski političari pamte dobro ovu rečenicu, jedni su kako kažu tada zaplakali, drugi su se veselili, a treći tog dana rekli "sudbonosno DA". Evo na koji način srpski lideri pamte smrt TITA

Smrt Josipa Broza Tita, od koje je prošlo 36 godina, i danas izaziva živa sećanja, kako među običnim narodom, tako i među političarima koji danas "vedre i oblače" Srbijom, bez obzira da li se danas deklarišu kao pristalice ili protivnici njegove politike.

 

UMRO JE DRUG TITO - REČENICA KOJU PAMTE SVI, IPAK PLAKALI STE NA POGREŠAN DAN! Evo kada je ZAISTA UMRO Josip Broz (VIDEO)

 

Dobro se vodeći srpski političari sećaju tog 4. maja i čuvene rečenice: "UMRO JE DRUG TITO"

 

ON JE REKAO "UMRO JE DRUG TITO": Evo gde je danas spiker koji je preneo najtužniju vest! (VIDEO)

 

 

Foto: Privatna arhiva uz zahvalnost Titovom unuku, Josipu Joški Brozu

Foto: Privatna arhiva uz zahvalnost Titovom unuku, Josipu Joški Brozu

 

Neki su plakali, neki su se veselili, iskustva su razna, te su tako pojedini bili tog "crnog datuma" u vojsci - JNA, dok su se neki baš tada i venčavali.

 

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić pamti dan Titove smrti kako jedan od tužnijih dana iz svoje mladosti, koji ga je zatekao u povratku sa Kosova.

 

- Bilo je podne kada smo čuli da je Tito umro. Javnosti je to objavljeno tek oko tri popodne. Svi su plakali, pa i ja - rekao je Mrkonjić za srpski Telegraf, ističući da je zbog svoje osetilje prirode plakao i kada je umro Milošević.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Socijalista,doskorašnji narodni poslanik i proslavljeni režiser Srđan Dragojević na svom Tviter profilu otkrio je gde je bio kada su javili da je "Joža umro".

 

- Meni je smrt Druga Tita ostala vezana uz osujećenu ekskurziju. Taman smo stavili stvari u autobuse i bili spremni da pođemo kad, javljaju... - napisao je on.

 

 

Tugu za Titom ne krije ni lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je ponosan na činjenicu da je u to vreme bio Titov gardista, što je, kako ističe, privilegija posebnih.

 

- Od septembra 1979. godine bio sam na ostrvu Vanga, gde je bila Titova rezidencija, ali nisam imao prilike da ga upoznam, jer je tada već bio star i bolestan. Kada smo čuli da je umro, bili smo tužni svi - kaže on.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Za razliku od Markovića i od Mrkonjića, lideri današnje opozicije se nerado sećaju tog dana, jer ih za doživotnog predsednika SFRJ ne vezuju pozitivne emocije. Sanda Rašković Ivić smatra da je obeležavanje datuma njegove smrti potpuno irelevantno.

 

Ipak kako kaže ona ovaj datum pamti iz drugih razloga, jer se baš 4. maja venčala. Zbog toga volim ovaj dan, a za ostalo me nije briga - rekla nam je Sanda.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

lider Dveri Boško Obradović takođe ističe da je razlog zbog kog na današnji datum pominjemo Josipa Broza potpuno pogrešan.

 

- Svaki 4. maj treba proslavljati kao dan smrti najvećeg zlikovca i zlotvora sa ovih prostora, čija je moćna ideologija služila za ispiranje mozgova i uništavanje srpskih tradicionalnih vrednosti - kaže Obradović.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Lider radikala Vojislav Šešelj je u to vreme bio na služenju vojnog roka, a vest o Brozovoj smrti nije ga naročito potresla, čak ga je i obradovala.

 

U godinama koje su usledile nakon Titove smrti, generacije đaka polagale su pionirsku zakletvu, a lepa sećanja na pioniske dane ima i Vlada Đukanović iz SNS-a, koji je čak imao priliku da recituje pesmicu na đačkoj priredbi.

 

- Iako se ne slažem sa njegovom ideologijom i socijalizmom uopšte, pionirske organizacije su mi i dan - danas odlična ideja - ističe Đukanović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    4. maj 2016 | 15:07

    Da je ziv,ne bi ni postojali likovi kao Obradovic,Sanda i ostale neznalice koje ne znaju sta i o cemu pricaju

  • Jazz

    4. maj 2016 | 15:58

    Samo debil moze da kaze da se smejao na tu vest. 95% njih laze….ko je radio i ziveo u staroj Jugi zna o cemu pricam. Sve ovo danas je jad i beda u odnosu na ono vreme. Ovde izuzimam stranacke vodje i razne biznismene i ostale lopove !

  • Bosna

    4. maj 2016 | 20:29

    Vratice se Valter, je... ce vam mater!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA