Selaković: Ispunili smo sve uslove za pristup članstvu EU

- Ovo je nešto sasvim uobičajeno i normalno da dođe nakon toga. Prešli smo jednu prepreku, ali je pred nama još niz prepreka - rekao je Selaković

  • 5

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je saglasnost Hrvatske za otvaranje pregovaračkog procesa potvrda kvaliteta rada pregovaračkih timova, jer Srbija jeste dala svoj maksimum i radila kako treba, ali i da joj tek predstoji odgovoran i složen posao na putu ka članstvu u EU.

HRVATSKA i zvanično dostavila saglasnost za OTVARANJE POGLAVLJA 23!

- Ovo je nešto sasvim uobičajeno i normalno da dođe nakon toga. Prešli smo jednu prepreku, ali je pred nama još niz prepreka - rekao je Selaković novinarima u Užicu.

Prema njegovim rečima, Srbija je pokazala da je ispunula sve uslove za zatvaranje jedne faze u procesu pregovaranja za ulazak u članstvo u EU, ali da joj predstoji težak odgovoran i složen posao, usmeren na jačanje vladavine prava, bez čega nema ni dobrog ekonomskog ni opšteg društvenog napretka u Srbiji.

Selaković: Nastavićemo da ispunjavamo uslove za pristupanje EU

- To je nešto što Srbija duguje svojim građanima i svojoj privredi na prvom mestu, a svako ko to prepozna kao kvalifikaciju i kvalitet Srbije za nešto više - dobro je došao - rekao je ministar pravde.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je podsetio da su svi naši pregovarački timovi i svi timovi koji su radili na izradi akcionog plana na usaglašavanju sa preko 60 državnih organa bili uključeni u taj, kako je naveo, komplikovan i složen proces.

SRBIJA SVE BLIŽA ČLANSTVU U EU! Pobeda Beograda u Evropskom parlamentu

- Na ovaj način dobili smo potvrdu kvaliteta svoga rada i ono što sam izjavljivao i prethodnih dana je, da smo mi dali svoj maksimum i radili kako je trebalo raditi - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    1. jun 2016 | 15:08

    Samo što vam nisu rekli da je evropska unija mrtva. Džaba vam sve ona se raspada idiće godine.

  • Gara

    2. jun 2016 | 09:00

    Ma sta smo ispunili. U sudstvu vlada najveca korupcija i mito. Sitni lopovi i nevini ljudi idu po zatvorima a veliki keiminalci setaju slobodno.sramota da te je srbijo i sve vas koji ste na polozajima. Ocete u evropu da mozete vise da grabite za sebe i vasu decu.

  • istoričar

    2. jun 2016 | 08:12

    nije tačno da ste ispunili sve uslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA