Sastanak Vučić-Sultanoglu: Postignut dogovor o saradnji Srbije i UNDP sa Evropskom investicionom bankom

Cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa pomoćnicom generalnog sekretara UN Ajše Čihan Sultanoglu i tom prilikom je postignut dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Premijer Vučić zahvalio je na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014, koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevaziđe krizu, kao i na pomoći oko izgradnje infrastrukturnih projekata.

Kancelarija UNDP-a u Srbiji imala je značajnu ulogu u mobilizaciji pomoći tokom poplava. Ukupna vrednost projekata koje je UNDP sproveo u Srbiji, u periodu od 2010. do 2015. godine, izvan pomoći koja je bila usmerena za sanaciju posledica poplava, iznosi preko 38 miliona dolara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić i Skanapijeko: Jačanje podrške EIB ekonomskom oporavku Srbije

- Cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU. UNDP deluje u pravcu iskorenjivanja siromaštva i nezaposlenosti, poboljšanja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja manjinskih grupa - istakla je Sultanoglu, koja je i pomoćnica administratora UNDP-a i direktorka Regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tokom sastanka postignut je dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

VUČIĆ U OBRAĆANJU NACIJI: Posetu Americi sam ja otkazao, nema suštinskih i strateških nesporazuma sa EU i SAD

Rad UNDP-a bio je posebno usmeren na sprovođenje Milenijumskih razvojnih ciljeva, koje je Srbija uz pomoć ove organizacije uspela da ostvari i to prepolovljavanjem siromaštva pre roka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    15. jun 2016 | 13:37

    Srbija galopira ka boljem standardu

  • Sanja

    15. jun 2016 | 13:37

    Što više bilateralnih i multilateralnih sporazuma u korist Srbije to će biti manji pritisak sa strane i besmisleni komentari stranaca kako smo varvarska zemlja i kako je naša rada snaga u rangu zemalja trećeg sveta kao izgovor za eksploataciju će biti još besmislenija.

  • ana 1999

    15. jun 2016 | 12:48

    Dogovor zlata vredan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA