≫ 

DAČIĆ O HRVATSKOJ BLOKADI: Moguće otvaranje u junu, ali EU sada ima druge brige!

Evropska unija trenutno ima druge brige, ali im je u interesu da izađu u susret što bržem otvaranju poglavlja, kaže Dačić

  • 1

Nova blokada od strane Hrvatske otvaranju poglavlja sa Srbijom nije pitanje odnosa Hrvatske prema Srbiji, već pitanje odnosa te zemlje prema svim drugim državama članicama koje to ne podržavaju, izjavio je ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić.

Na pitanje novinara o novoj blokadi Hrvatske otvaranju poglavlja sa Srbijom i da li ona mogu do 30. juna da budu otvorena, Dačić je rekao da je tehnički sve moguće, ali da misli da EU u ovom trenutku ima druge brige i da to nije glavna briga, prenosi informer.rs.

OPOZVANI ŠEF MISIJE PRI EU NAPRAVIO OZBILJAN PROPUST, tvrdi Ivica Dačić

- Mislim da je u interesu same EU da izađe u susret što bržem otvaranju poglavlja, jer zemlje Zapadnog Balkana nasuprot Velioj Britaniji sve imaju interes da što pre postanu članice EU. Od samog početka nismo želili da nas Hrvatska uslovljava bio čime, niti smo zbog otvaranja poglavlja želeli da prelazimo crvenu liniju u našim odnosima sa EU. Ovo nije sada pitanje odnosa Hrvatske prema Srbiji, već pitanje odnosa Hrtvatske prema svim drugim državama članicama koje to ne podržavaju - rekao je Dačić.

Dodao je da Srbija očekuje da se pronađe rešenje, ali da to sada nije najvažnije pitanje.

- Ukoliko može da se otvori u junu, ukoliko ne, to će se desiti u julu ili nekom drugom mesecu - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA