Vulin: Ako neko drugi formira vladu umesto Vučića, možda je ne podržimo!

Vulin je naglasio da je za njegovu stranku prihvatljiva vlada koju će voditi Vučić i da vlada koju eventualno ne bi vodio Vučić nije vlada koja će imati podršku te stranke unapred i nije vlada koju su građani na izborima tražili

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da postoje pritisci na mandatara Aleksandra Vučića u pogledu formiranja vlade i da je siguran da će mandatar izdržati pritiske i da će voditi Vladu Srbije, kao što su i građani tražili na izborima.

Vučić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika!

Vulin je za RTS rekao da je Vučić ozbiljan političar i da to što je izneo dileme pred javnosti znači da su pritisci na njega, na Vladu Srbije i na Srbiju zaista veliki i da sigurno dolaze od moćnih zemalja i ljudi.

- Aleksandar Vučić nije baš čovek koji popušta pred pritiscima - rekao je Vulin i naglasio da je za njegovu stranku prihvatljiva vlada koju će voditi Vučić i da vlada koju eventualno ne bi vodio Vučić nije vlada koja će imati podršku te stranke unapred i nije vlada koju su građani na izborima tražili.

Vučić: Ako ne uspem ja da formiram VLADU, to će uraditi neko drugi!

Vulin napominje i da su pritisci na Vučića bez sumnje veliki, da velike zemlje imaju svoje zahteve i žele da znaju na koji način će oni biti ispunjeni, ali da"ovo nije ta Srbija, koja uđe sa ruskom rezolucijom u SB i izađe sa evropskom, niti je ovo Srbija koja obeća Evropljanima nešto i ne ispuni".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovo je Srbija koja vodi računa o svojim interesima i siguran sam da će premijer izdržati pritiske i da će voditi Vladu Srbije, kao što su i građani tražili - rekao je Vulin i dodao da na odlaganje vlade utiču i dešavanja u svetu, budući da imamo potpuno izmenjenu geopolitičku mapu sveta.

Stefanović: Vlada će biti formirana u zakonskom roku

Srbija, prema njegovim rečima, mora da prilagodi svoje odgovore tim desavanjima, ali ne tako da ispunjava bilo čije diktate, već da prilagodi sebe okolnostima i vremenu u kome se nalazi.

Vulin je istakao da su izbori bili jasni, da je na njima postavljeno pitanje za ili protiv Vučiha, da su građani jasno rekli šta o tome misle i da on smatra da se volja građana mora poštovati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    25. jul 2016 | 13:44

    Stranci su uvek pritiskali, tako rade i sada. Vučić je mudar državnik i sigurna sam, kakvu god odluku doneo - da će uraditi najbolje za Srbiju! Uvek su Vučiću, Srbija i njeni interesi bili najvažniji.

  • Nikola88

    25. jul 2016 | 13:36

    Niko ne bi bolje formirao vladu od Vucica.

  • Marko

    25. jul 2016 | 13:29

    Premijer ce odoleti svim pritiscima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA