OPROŠTAJNA POSETA AMBASADORA ŠVAJCARSKE: Vučić izrazio nadu za još većim prisustvom švajcarskih kompanija (FOTO)

Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i Švajcarske odlični i istakao napredak u razvoju ekonomskih odnosa, o čemu svedoče postojeće švajcarske investicije

  • 64

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije u Srbiji Žan Danijela Ruha kome je zahvalio na dobroj saradnji i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa dve zemlje.

"FAKTOR ČERČIL": Vučić govori na promociji knjige Borisa Džonsona u Beogradu

Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i Švajcarske odlični i istakao napredak u razvoju ekonomskih odnosa, o čemu svedoče postojeće švajcarske investicije.

Premijer Srbije je izrazio nadu za još većim prisustvom švajcarskih kompanija u narednom periodu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kao jedan od pozitivnih primera unapređenja saradnje, Vučić je izdvojio uvođenje švajcarskog modela dualnog obrazovanja u školski sistem u Srbiji, čime će se podstaći razvoj preduzetničkog duha kod mladih.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ruh posebno je pohvalio premijera Vučića za uspešno vođenje Vlade i dobar reformski program i dodao da Srbija predstavlja stub stabilnosti u regionu, navedneo je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    27. jul 2016 | 15:33

    Nadam se da ce Svajcarska malo vise ulagati u Srbiju u buducnosti i sa nasim prikljucivanjem EU.

  • Jasna

    27. jul 2016 | 15:23

    Bilo bi jako dobro kada bismo mogli da dovedemo nekog svajcarskog investitora i zato je bitno odrzavati dobre odnose sa Svajcarcima.

  • Zara

    27. jul 2016 | 15:13

    Srbija i Svajcarska su imale dobru ekonomsku saradnju ali se nadamoda ce u Srbiji poslovati jos vise Svajcarskih kompanija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA