DAČIĆ I VULIN ODGOVORILI KOVAČU: Tragikomične pretnje i lekcije iz Hrvatske!

Sama činjenica da Kovač govori o "vađenju srpskih očiju“ i "sečenju srpskih ušiju i noseva“ kao metaforama, svedoči o odsustvu minumuma pijeteta prema srpskim žrtvama nastradalim na tlu Hrvatske u Drugom svetskom ratu i sukobima prilikom raspada bivše Jugoslavije, smatra Dačić

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i ministar Aleksandar Vulin osudili su izjave šefa hrvatske diplomatije Mira Kovača, koji u svojim izjavama zamera premijeru Srbije što Hrvatsku optužuje za rehabilitaciju ustaštva, smatrajući to "klasičnom i providnom zamenom teza".

KOVAČ OPET PRETI: Srbija nikad neće postati članica EU, Hrvatska je spremna na protivmere

Kovač je ranije danas u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" rekao da Hrvatska više neće trpeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve provode vlasti Srbije i uvešće protivmere zbog progona hrvatskih branitelja. Takođe, Kovač je rekao da je poslednji istup premijera Srbije Aleksandra Vučića u Donjoj Gradini u kojem je Hrvatsku optužio za rehabilitaciju ustaštva tek jedan u nizu sličnih nastupa, što govori o kontinuitetu politike Beograda, prenela je agencija Hina.

- Dakle, ispada da nije problem što se pred hrvatskim pravosuđem rehabilituje vikar NDH Alojzije Stepinac, što se ulice po Hrvatskoj nazivaju po ustaškom ministru Miletu Budaku, što se ustaškom teroristi i atentatoru Miri Barišiću u prisustvu dva aktuelna ministra hrvatske Vlade svečano otvara spomenik, što se ukida presuda Branimiru Glavašu i što se pokreće inicijativa za legalizaciju ustaškog pozdrava "Za dom spremni", već je problem državno rukovodstvo Srbije koje Hrvatskoj i čitavom civilizovanom svetu ukazuje na neprihvatljivost ovakve politike u 21. veku - izjavio je Dačić reagujući na Kovačev intervju "Dnevnom avazu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

HRVATSKI MINISTAR NAPAO VUČIĆA: Kovač izjavio da premijer "nastavlja politiku VELIKE SRBIJE"

Dačić navodi da sama činjenica da Kovač govori o "vađenju srpskih očiju" i "sečenju srpskih ušiju i noseva" kao metaforama, svedoči o odsustvu minumuma pijeteta prema srpskim žrtvama nastradalim na tlu Hrvatske u Drugom svetskom ratu i sukobima prilikom raspada bivše Jugoslavije, kao i svesnom potiskivanju i negiranju istorijskih činjenica.

Foto: Tanjug/fotoHINA, Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/fotoHINA, Tanjug/Tanja Valič

OVAKVA HRVATSKA JE NAJVEĆA SRAMOTA EU: Dačićeva reakcija na izjave hrvatskog ministra

- Pretnje Hrvatske o tome da će sprečiti ulazak Srbije u EU, kao i lekcije o evropskim vrednostima, evropskoj retorici i evropskom postupanju, zvuče više nego tragikomično i groteskno, izgovorene od strane ministra zemlje čija politika je trenutno najveća sramota same EU - poručio je Dačić.

Ministar Aleksandar Vulin smatra de je Kovaču smeta istina i ''ogledalo ispred koga se nalazi'', jer nikada nije rekao šta je neistinito u izjavama srpskih zvaničnika o Hrvatskoj.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Razumem bes Kovača, ali to je bes koji nije usmeren na Vučića, već treba da bude usmeren na istinu. Kovač nam nikada nije rekao šta je neistinito u izjavama koje daju naši zvaničnici i šta je to neistinito u govoru Aleksandra Vučića, da li je bilo proterivanja 250.000 Srba, da li je bilo klanja, da li je bilo sečenja ušiju i vađenja očiju - upitao je Vulin.

REAKCIJE NA IZJAVE HRVATSKOG MINISTRA: Vulin se pita da li Kovaču smeta što Vučićev deda nije bio ustaša

- Kad u Knin dovedete ustaše, onda znajte da je u pitanju rehablitacija ustaštva. Kad u Blajburgu položite venac na grob streljanih kvislinga i ustaša, kao jedina zemlja u Evropi koja se usudila da na državnom nivou tako nešto uradi, onda nemojte se ljutiti što to prepoznajemo i što vam to kažemo. Nemojte se ljutiti na ogledalo i na istinu - poručio je Vulin.

Ocenio je da Kovač u toku predizborne kampanje, kao i većina hrvatskih političara, nema nikakvu ogradu i da ga čak ni istina ne sprečava.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoz

    22. avgust 2016 | 16:34

    Kako bi bilo lepo da nestanete iz nasih zivota... .

  • Big

    22. avgust 2016 | 17:09

    Hrvati jos uvek ratuju, hahaha, kao u filmu 'PODZEMLJE', Kusturica je bio vidovit...

  • Sarmat/Banja Luka

    22. avgust 2016 | 16:35

    Dok je vatikana(trenutno naj vece zlo na svijetu) i njemacke, mogu se tako ponasati,ali nece jos dugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA