Nikolić i Ditman o regionalnoj stabilnosti i evropskim integracijama

Ditman je rekao da je za njegovu zemlju, ali i za celu Evropu, od izuzetnog značaja stabilnost i saradnja na Balkanu, i da u tome Srbija ima veliki značaj

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i nemački ambasador Aksel Ditman istakli su danas značaj stabilnosti u regionu, a Ditman je ukazao da je neophodno da otvoreni bilateralni problemi budu rešeni putem dijaloga između država u regionu.

Pogledajte kako Tomislav Nikolić odgovara novinarima - NA ENGLESKOM (VIDEO)

Jedna od glavnih tema razgovora bio je i proces evropskih integracija Srbije.

Nikolić je rekao da se Srbija već godinama trudi da održi dobre odnose među državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, ali da se u poslednje vreme oseća da pojedine države kvare bilateralne odnose sa Srbijom.

Ljajić: Regionu potrebna stabilnost, ali samo Vučić ima svest o tome

Zbog toga, Nikolić ističe da očekuje od Evropske unije mnogo odlučniju podršku kako bi se osigurala trajna stabilnost ovog dela Evrope i zaštitili principi na kojima je, između ostalog, EU i formirana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ditman je rekao da je za njegovu zemlju, ali i za celu Evropu, od izuzetnog značaja stabilnost i saradnja na Balkanu, i da u tome Srbija ima veliki značaj.

Nemački ambasador je istakao podršku koju Nemačka pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, a smernica vodilja za to jeste pravna tekovina EU, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

VUČIĆ: Strahujem zbog regionalne nestabilnosti, pre svega zbog situacije u Bosni!

Ujedno je neophodno da otvoreni bilateralni problemi budu rešeni putem dijaloga između država u regionu, rekao je Ditman.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je, takođe, pozitivno ocenio blisku saradnju Nemačke i EU sa Srbijom tokom migrantske krize.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA