Šutanovac: Poštujem što se SNS nije mešao u izbore za razliku od nekih!

"Moramo da sredimo stanje u kući, a onda ćemo izaći sa jasnim politikama. Fokus stavljam na motivisanje omladine, žena, odbora...", kaže Šutanovac

  • 4

Novoizabrani predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da poštuje to što se SNS nije mešao u izborni proces u DS za razliku od nekih drugih stranaka.

 

Dragan Šutanovac novi lider Demokratske stranke (FOTO)

 

Šutanovac je za "Blic", odgovarajući na pitanje koji su najveći izazovi za njega kao novog lidera DS, rekao da se stranka nalazi u finansijskom kolapsu i da organi stranke ne funkcionišu.

 

"Moramo da sredimo stanje u kući, a onda ćemo izaći sa jasnim politikama. Fokus stavljam na motivisanje omladine, žena, odbora...", kaže Šutanovac.

"Srbija je zemlja u kojoj se plate progresivno oporezuju, a dobit fiksno. Mi kao socijaldemokrate to moramo da menjamo. Zakon o unutrašnjim poslovima, po kojem policajac dobija otkaz ako tužilac podigne optužnicu protiv njega, bez poštovanja prezumpcije nevinosti, treba da se menja. Zakon o radu, minuli rad mora da se vrati zaposlenima.", navodi on.

 

Kako dodaje, DS će se fokusirati na one zakone koji mogu da pomognu da se u Srbiji bolje živi.

 

ŠUTANOVAC IZNENAĐEN PAJTIĆEVOM OSTAVKOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Razmenili smo poruke, nije me obavestio o tome!

 

Ostavka Bojana Pajtića i njegovo obrazloženje dosta su ga, kaže, iznenadili.

 

"Nisam to očekivao od čoveka koji sve vreme potencira elitizam i džentlmenski odnos. Ali njegovo pravo", kaže Šutanovac.

 

Na pitanje ko mu je od lidera drugih stranaka čestitao pobedu, odgovara da su to učinili Dušan Petrović, Nenad Čanak, Rasim Ljajić, Dragan Maković Palma, Ivica Dačić, kao i više ljudi iz SDS, neki iz LDP-a.

 

DS DVOUGAO! PAJTIĆ PROTIV ŠUTANOVCA: Poslednji paralelni intervju pred predsedničke izbore u Demokratskoj stranci

 

Na pitanje da li mu je Tadić čestitao odgovara:

 

"Ne, ali iskreno, očekivao sam. Ipak se znamo 20 godina".

 

Bislimi: Izbor Šutanovca - smrtonosan udarac DS-u

 

Na pitanje da li bi Saša Janković bio dobar zajednički kandidat opozicije na predsedničkim izborima, odgovara da misli da ispunjava uslove ali da nije jedini.

 

Šutanovac je dodao i da nije razmišljao da se lično kandiduje na predsedničkim izborima.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    29. septembar 2016 | 01:49

    Prvi dan a već se šlihtaš

  • Pera Kojot # 1

    29. septembar 2016 | 01:35

    Uvlacic se Shuki, jel? Barabo jedna vojsku si nam prodo!

  • cika velja

    29. septembar 2016 | 09:24

    Da se razumemo niti sam član neke stranke niti podržavam Šutanovca, i nije to cilj mog komentara.Ne mogu da ne primetim koliko su naši političari , i to ovi vodeći, elitni, nemoralni,slabi ljudi, sujetni,samoživi...Pa, pogledajte molim vas reakcije Pajtića, Tadića, pa osnovni red je bio da čestitaju Šutanovcu, dvadeset godina kusaju iz istog tanjira, dvadeset godina nas ubeđuju kako su oni pravi, a eto neki mali prvi ispit, oni ustvari pokažu kakvi su, pokažu svoje pravo lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA