≫ 

ADMINISTRATIVNI ODBOR: Mira Petrović može da bude i poslanica i na čelu Pošta

Petrovićeva se bira za vršioca dužnosti direktora Pošta Srbije na određeni rok, dok ne bude raspisan konkurs za direktora, rekao je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović

  • 1

Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je danas pozitivno mišljenje da poslanica PUPS Mira Petrović može da obavlja i funkciju vršioca dužnosti direktora Pošta Srbije.

POŠTA OPET OBARA SVE REKORDE: Za šest meseci ostvarili neto dobit od 1,59 milijardi

Odluku Administrativnog odbora osporili su svi opozicioni poslanici, članovi odbora iz DS, DJB, SRS, SDS, navodeći da bi to bilo protivzakonito, da predstavlja partijsku podelu plena, te da se protive gomilanju funkcija.

Poslanici su naveli i da na sajtu PUPS-a stoji da je Petrović potpredsednica te stranke što je, kažu, u suprotnosti sa zakonom i navode i da mogla da bude u sukobu interesa.

KRKOBABIĆ ZA TELEGRAF: Zakon važi za sve, neću više biti direktor "Pošte"

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović (SNS) odbacio je te argumente kao neosnovane, ukazujući da se Petrovićeva bira za vršioca dužnosti direktora na određeni rok, a da će biti raspisan konkurs za direktora.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Osim toga, podsetio je da je Administrativni odbor dužan da na dnevni red stavi svaki zahtev poslanika, a da svako glasa po svojoj savesti.

Konačnu odluku, naglasio je, donosi Agencija za borbu protiv korupcije.

Administrativni odbor dao je pozitivno mišljenje na zahtev Sonje Podunavac da, osim zamenika člana Republičke izborne komisije, bude i u Sekretarijatu za inspekcijske poslove u Skupštini grada Beograda, navodeći da su to dva različita slučaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Despina

    30. septembar 2016 | 14:40

    Pa sto zena ne bi primala bar dve plate, a neko ni jednu!!! A kako ce fizicki niti prisutna na oba radna mesta? Znaci, na jednom ce dobijati platu za odsustvovanje! NapreDNO, zaista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA