Josipović: Neću na inauguraciju Nikolića

Hrvatski predsednik potvrdio da neće doći na inauguraciju novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali je izrazio želju da dve zemlje nastave dobre odnose

  • 4

Hrvatski predsednik Ivo Josipović potvrdio je danas da neće ići na inauguraciju novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali je izrazio želju da dve zemlje nastave dobre odnose.

- Neću ići u Beograd na Nikolićevu inauguraciju iz razloga koje sam ranije naveo - izjavio je Josipović novinarima posle susreta s kosovskom predsednicom Atifete Jahjaga.

Josipović je ranije više puta reagovao na izjave predsednika Nikolića da je Vukovar bio srpski grad i da u Srebrenici nije počinjen genocid, ističući da on treba na delu da pokaže da se zalaže za najviše evropske vrednosti na kojima bi dve zemlje trebalo da imaju odnose.

- Sa Srbijom imamo sve bolje odnose i nadamo se da će se taj trend nastaviti - rekao je Josipović.

On je kazao i da ne može da komentariše pitanje da li očekuje da će se promeniti politika Srbije prema Kosovu otkako je Nikolić na čelu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    6. jun 2012 | 14:27

    G-din TOMISLAV NIKOLIC je covek koji nema cega da se stidi...naprotiv, ima cime i te kako da se ponosi...

  • dusanov zakonik

    6. jun 2012 | 17:28

    Gosn Josipovicu, ne znam kako cemo podneti vas nedolazak,,,

  • Marko

    9. jun 2012 | 15:08

    Kad Srbima svojim gradjanima vratite konstitutivnost koju ste ukinuli 1990,i proglasili ih manjinama sto nikad nisu bili.I da vratite otetu imovinu i stanarska prava i , plan Z4 koji je potpisan e tad mozemo suradjivati po Evrposkim vrednostima mooj Ivek pravi si Dudek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA