Tahiri: O "Trepči" nećemo pregovarati u Briselu

Nećemo pristati da razgovaramo o Trepči u Briselu i to je crvena linija koju nećemo preći, rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri

  • 92

U okviru dijaloga u Briselu neće biti razgovora o rudarskom kompleksu "Trepča", rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri.

DRECUN NAJAVIO BORBU ZA SRPSKU IMOVINU: Nećemo dozvoliti da Priština otme Trepču

Kosovski političari odbacuju mogućnost da se o konfiskaciji rudarsko meatarluškog i hemijskog kombinata Trepča, koji su oni proglasili "kosovskom imovinom", razgovara u okviru dijaloga u Briselu i tvrde da je to "gotova stvar," prenose mediji u Prištini.

- Jasno smo stavili do znanja da se o imovini Kosova neće razgovarati u Briselu. Mi nećemo pristati da razgovaramo o Trepči u Briselu i to je crvena linija koju nećemo preći - rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, napominjući da deo dijaloga ne možze biti nijedna tema na koju ne pristaju sve tri strane, prenosi Koha ditore.

SRBI IZLAZE IZ VLADE KOSOVA: Situacija se zaoštrava zbog slučaja "Trepča"

Kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je odluka Liste Sprska da suspenduje učešće u pokrajinskoj skupštini i vladi izbog usvajanja Zakona o Trepči, "ishitrena i doneta pod pritiskom Beograda."

Poslanici Srpske liste zbog zakona o "Trepči" zamrzli rad u Skupštini Kosova

Printskrin: YouTube/Gazeta Express Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Po njemu Srbija i Lista Srpska treba da prestanu da se "samoobmanjuju", jer je Kosovo "suverena i nezavisna džava", prenosi Epoka e re.

DIREKTOR TREPČE PORUČUJE: Situacija je nepredvidiva posle usvajanja spornog zakona (FOTO)

I predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli, kazao je da je pitanje Trepče "gotova stvar" i tvrdi da direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić ne treba time da se bavi.

On je rekao za Klan Kosova da je Zakon o rudarskom kompleksu Trepča najblji mogući za oživljavanje ovog metrluškog giganta, prenosi Epoka e re.

STATUS ISE MUSTAFE PODIGAO PRAŠINU: "Posle 17 godina od oslobođenja Kosova, Trepča je ujedinitelj svih nas"

Svi prištinski listovi navode da se Beograd oštro protivi konfiskaciji Trepče i traži sednicu Saveta bezbednosti UN o ovom pitnaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksa

    10. oktobar 2016 | 16:42

    Pricacemo mi...samo sto cete vi moliti...veruj mi na rec...

  • loki

    10. oktobar 2016 | 15:59

    Pričaće se u Briselu o Trepči itekako. TAhirijeva to dobro zna.

  • Mitar

    10. oktobar 2016 | 17:11

    Al će leteti kiflje gospodine Tahiri...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA