Poslanici izabrali članove Saveta REM

Đorđe Vozarević i Goran Peković izabrani za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije

  • 1

Skupština Srbije izabrala je Đorđa Vozarevića i Gorana Pekovića za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije. Vozarević je bio kandidat Skupštine Vojvodine a Peković Udruženja novinara, dok nijedan od dva kandidata Udruženja za zaštitu dece nije izabran.

Lažna uzbuna u Skupštini

Poslanici o "moleraju" i rijalitima

Skupština nije dala podršku ni Milanu Antonijeviću ni Snežani Plavšić koji su bili kandidati udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Glasanje za Pekovića i Vozarevića obeležio je aplauz opozicije i povici "jaoooo" jer je, kako navode, poslanike predsednica Maja Gojković zvoncem upozoravala kada da glasaju za.

Savet REM-a već duže vreme ima samo šest članova od neophodnih devet. Sa današnjim izborom Pekovića i Vozarevića ostaje upražnjeno još jedno mesto, a kandidate za to mesto ponovo treba da predlože udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Skupština Srbije usvojila je izmene Sporazuma o zajmu koji Azarbejdžan daje Srbiji za izgradnju auto-puta Ljig-Preljina, a kojim se produžava rok raspoloživosti sredstva kredita za dve godine.

Rok realizacije projekta se pomera do 4. maja 2018. godine.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su autentično tumačenju člana Zakona o sticanju prava "Železare Smederevo", koje predviđa da budući kupac tog preduzeća ne bude uskraćen za prava u odnosu na samu Železaru.

Vlada Srbije je 18. aprila prošle godine sa kineskom kompanijom "Hestil" potpisala ugovor o prodaji "Železare Smederevo"za 46 miliona evra.

(RTS/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarls Bronson

    14. oktobar 2016 | 14:43

    Da li i SBB pripada elektronskim medijima ? Ako pripada ,možete li ih upozoriti na nepravilnosti u njihovom radu ,odnosno ukidanju nekih kanala ,ne emitovanju određenih programa sa nekih kanala ,a ta bahatost nije navedena u ugovoru ni sitnim slovima ,što sam utvrdio čitajući ga uz pomoć lupe ,onoga dana kada su izbrisali SOS kanal .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA