UČEŠĆE GRAĐANA U DEMOKRATSKIM PROCESIMA: Danas počinje Nedelja parlamentarizma

Nedelja parlamentarizma biće održana u više od 20 gradova u celoj Srbiji, navela je predstavnica inicijative Otvoreni parlament i napomenula da će u manifestaciji učestvovati više od 60 partnera

  • 35

Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni Parlament organizuju Manifestaciju "Nedelja parlamentarizma", odnosno seriju događaja, koji počinju danas, sa ciljem da se otvori prostor za debatu o učešću građana u demokratskim procesima i značaju otvorenosti parlamenta kao institucije.

SRCE POLITIČARA I DRŽAVNIKA TREBA DA BUDE U GLAVI: Vučić odgovorio na pitanja i aplauz

"Nedelju parlamentarizma" svečano će otvoriti predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ambasadori SAD i Velike Britanije, Kajl Skat i Denis Kif, i predstavnica Otvorenog parlamenta Vukosava Crnjanski.

U izjavi Tanjugu Crnjanski je kazala da će tokom sedmice biti organizovano više od 110 događaja na različite teme koje su bitne za sve građane.

VUČIĆ O CRNOJ GORI: Ne mešamo se, samo se ponašamo odgovorno

- Imaćemo tradicionalnu kafu sa narodnim poslanicima, razgovaraćemo o pravima dece, o položaju žena, o poreskim olakšicama. Cilj je da približimo narodne poslanike građanima i da uspostavimo što direktiju komunikaciju - rekla je Crnjanski.

Nedelja parlamentarizma biće održana u više od 20 gradova u celoj Srbiji, navela je predstavnica inicijative Otvoreni parlament i napomenula da će u manifestaciji učestvovati više od 60 partnera.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

KRITIKE NA RAČUN SAŠE JANKOVIĆA: Ombudsman kritikovan na sednici Odbora s koje je izostao

- Tu su osnovne škole, srednje škole, fakulteti i organizacije civilnog društva - rekla je Crnjanski.

Tokom prve "Nedelje parlamentarizma", održane 2015. godine, serijom različitih događaja pokrenut je razgovor o parlamentarnoj demokratiji i učešću građana u demokratskim procesima.

Za tih sedam dana, više od 40 partnerskih organizacija i 3.500 građana pridružilo se organizovanim aktivnostima i zajedno sa narodnim poslanicima i poslanicama diskutovalo o načinima za unapređenje rada Parlamenta kao institucije i njegovog većeg otvaranja ka građanima.

"Nedelja parlamentarizma", podržana i od USAID i Britanske ambasade u Beogradu trajaće do 13. novembra.

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daca

    7. novembar 2016 | 11:27

    Ovo je odlican nacin da se grdjanima priblizi rad parlamenta. Akcija je za svaku pohvalu, mnogo je nas koji cemo to iskoristiti!

  • brane

    7. novembar 2016 | 10:27

    Ključ parlamentarizma je da građani iznesu svoj stav i mišljenje i realizuju ga preko svojih predstavnika.

  • Dragana

    7. novembar 2016 | 11:56

    Ova vlast je jedina gde se priča sa građanima, gde je dozvoljeno običnom građaninu da učestvuje u parlamentu. Dobar potez vlasti za ovakve akcije, služe da se bolje radi za zemlju. Da i običan građanin vidi i oseti taj parlamentarni život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA