Joksimović: Grčka dala punu podršku Srbiji za otvaranje novih poglavlja

Poglavlja 5, o javnim nabavkama, kao i poglavlja 25 i 26 o nauci, obrazovanju i kulturi, važna za građane, spremna su za otvaranje

  • 53

Ministarka za evropske integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa alternativnim ministrom za evropske integracije Grčke Jorgosom Katrugalosom o predstojećoj dinamici procesa pregovora o pridruživanju Srbije EU, a Katrugalos je izrazio punu podršku otvaranju novih poglavlja.

Ružić: Srbija će u EU uz isključenje teritorije Kosova

Joksimovićeva je zahvalila na principijelnoj podršci koju Grčka pruža Srbiji na njenom evropskom putu, kao i na spremnosti da na tom putu da svoj doprinos kroz razne oblike pomoći.

Ministarka je ponovila da su poglavlja 5, o javnim nabavkama, kao i poglavlja 25 i 26 o nauci, obrazovanju i kulturi, važna za građane, spremna za otvaranje, i da očekuje da će se to desiti u narednom periodu.

Ministarka je naglasila da je za Srbiju važno da se održi stabilnost evropskog puta, pošto je u pitanju proces stvaranja moderne, uređene i funkcionalne države, neraskidivo povezanog sa reformama.

Naglasila je da je, neupitno da je u pitanju sveobuhvatan proces koji ima za krajnji cilj članstvo u EU, ali da je isto tako važno, građanima ukazati na benefite koje Srbija kao kandidat ostvaruje.

Govoreći o regionalnoj saradnji sagovornici su ocenili da je Vlada Srbije dala doprinos unapređenju saradnje i stabilnosti regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    5. decembar 2016 | 16:17

    Bice otvoreno vise od tri poglavlja do kraja godine.

  • Mile

    5. decembar 2016 | 16:16

    Grcka nikada nije bila sporna kada je podrska u pitanju.

  • Una

    5. decembar 2016 | 15:09

    Svaka podrska na evropskom putu Srbiji veoma znaci, Grci su oduvek prijatelji nasoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA