Glavne teme bezbednosna struktura i kontrola naoružanja: Dačić na 23. Ministarskom savetu OEBS-a

Ovaj sastanak predstavlja najvažniji događaj Organizacije na kojem učestvuju ministri spoljnih poslova država učesnica OEBS-a

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće danas u Hamburgu, gde se održava 23. Ministarski savet OEBS-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

NISAM U PREDSEDNIČKOJ KAMPANJI, ja sam ministar spoljnih poslova: Dačić o napuštanju skupa u Varšavi

Glavne teme Ministarskog saveta biće evropska bezbednosna struktura i značaj kontrole naoružanja, situacija u Ukrajini i aktivnosti OEBS-a na rešavanju krize.

Ovaj sastanak predstavlja najvažniji događaj Organizacije na kojem učestvuju ministri spoljnih poslova država učesnica OEBS-a, država partnera za saradnju, predstavnici struktura i institucija OEBS-a, kao i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija.

Učešće ministra Dačića na ovogodišnjem Ministarskom savetu OEBS-a ima poseban značaj imajući u vidu da Srbija kao prethodna predsedavajuća Organizaciji izlazi iz formata Trojke OEBS-a, koju čine bivši, sadašnji i budući predsedavajući OEBS-u.

Takođe, 23. Ministarski savet OEBS-a u Hamburgu je prilika za realizaciju brojnih bilateralnih susreta na marginama ministarskog skupa, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA