≫ 

Maja Gojković: Ombudsmanu je plata 400.000 dinara, može da štiti građane i za 216.000

On može da štiti na pravi način štiti građane i za primereniji iznos

  • 99

Skupština Srbije završila je večeras rad, a kraj današnje rasprave obeležila je žustra rasprava o amandmanu poslanika SNS Vladimira Ðukanovića koji je tražio da se smanji plata Zaštitnika građana.

Zukorlić traži ostavku ombudsmana, Janković kontroliše MUP zbog Novog Pazara

Poslanici će u petak nastaviti raspravu o amandmanima na Predlog budžeta za 2016. godinu, a od skoro 300 podnetih do sada je razmotreno 66 amandmana.

U večerašnju raspravu o amandmanu Ðukanovića uključila se i predsednica parlamenta Maja Gojković koja se obratila iz poslaničke klupe, poručujući da je taj amandman lični stav poslanika Ðukanovića, te da poslanička grupa SNS drugačije razmišlja i neće podržati ovaj amandman.

- Suština amandmana nije ono sto smo čuli od onih koji smatraju da ga treba odbiti. Plata ombudsmana je 400.000 dinara i on može da na pravi način štiti građane i za primereniji iznos, za 216.000, to je suština njegovog amandmana, a ne da li nam treba Zaštitnik građana, treba nam - rekla je Gojković.

U polemiku se uključio i ministar za rad Aleksandar Vulin koji poziva da se ne izjednačava institucija Zaštitnika građana sa Sašom Jankovićem.

- Zaštitinik građana je važna institucija, a Janković je predsednički kandidat čiji politički rad pratimo. Pokušaću da ubedim poslanike Pokreta socijalista da ne podrže ovaj amandmana”, kaže Vulin, lider Pokreta socijalista navodeći da je Janković legitiman kandidat DOS-a.

Podnosilac amandmana Vladimir Ðukanović naveo je da Zaštitnik građana ne radi ništa, osim što zloupotrebljava funkciju i namerava da se kandiduje za predsednika Srbije, te da je sve vreme zloupotrebljavao novac koji je imao za političku promociju.

Poslanica DS Maja Videnović rekla je da je amandman Ðukanovića najozbiljnija politička zloupotreba i poruka da je od problema građana važnija politička zloupotreba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. decembar 2016 | 09:10

    ”””” Plata ombudsmana je 400.000 dinara i on može da na pravi način štiti građane i za primereniji iznos, za 216.000, to je suština njegovog amandmana, a ne da li nam treba Zaštitnik građana, treba nam– rekla je Gojković. ”””” Gradjanin se stiti zakonima a ne ”OMBUDMANOM” kako ga Srbija zove prekopirana sa zapada rec ,sramota da Srpska intelegencija nema domaci naziv za istu ulogu. Ombudsman nema nikakvu moc na zapadu vec moze samo da ukazuje vlastima ako su prekoracili ovlascenja ali ombudsman nema mogucnost krivicnog gonjenja. U zemlji Srbiji gde plata iznosi prosecna 250-300 € a penzioneri jedva da imaju 18.000 dinara penziju. I 216.000 dinara ili 1760 € za cinovnicku platu je PREVISE ako se uzme koliko narod Srbije mesecno zaradjuje. Plata najvisih cinovnika i politicara mora biti maksimum 70.000 dinara i da je transparetna za sve gradjane Srbije da vidi Srbija ko koliko zaradjuje i odakle mu pare da kupi nekretnine posle rada u opstinskim,obrazovnim,zdrastvenim,industrijskim i politickim strukturama Kakav primer daju gradjanima Srbije te previsoke plate cinovnika i politicara Srbije ?

  • Danilo

    9. decembar 2016 | 09:07

    Da je radio posao koji treba da radi i za koji je placen niko A ne bi rekao. ali primati 400.000 mesecno i zloupotrebljavati svoju funkciju i sebe licno politicki promovisati je zaista skandalozno!

  • Slavoljub Popovic

    9. decembar 2016 | 09:04

    Koga je i od cega odbranio?Ukinite to radno mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA