Vučić iskreno: Prihvatam izvinjenje premijera Hrvatske

- Nisam Plenkoviću lično zamerio zbog table. Nije je on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje prosto ne možete da kažete da ste njima zadovoljni - rekao je Vučić

  • 95

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik grčkog parlamenta Nikolas Vucis saglasili se da će poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Srbiji, dogovorena za kraj januara, dati dodatni impuls dobrim odnosima dveju zemalja. Vučić se pritom osvrnuo i na izvinjenje Andreja Plenkovića.

Zašto Rusiji treba tako jaka Srbija: Evo šta je tajna moćne vojne sile na Balkanu!

Vučić nema smartfon, pa je pozajmio za prvi selfi!

Vučić i Vucis su razgovarali o odnosima dve zemlje, jačanju ekonomske saradnje i situaciji u regionu.

Vučić je zahvalio na podršci Grčke evropskom putu Srbije i na principijelnom i doslednom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu dva naroda. Moramo da radimo na povećanju trgovinske razmene jer ima mnogo potencijala koji nisu iskorišćeni - naglasio je premijer Vučić.

Premijer je rekao da prihvata izvinjenje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u vezi s tablom u Jasenovcu, mada njemu lično nije to ni zamerio, i da je u svakom trenutku spreman da razgovara s Plenkovićem o svemu što bi doprinelo rešavanju spornih pitanja.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Silvar Dominic Foto: Tanjug/HINA/Lana Silvar Dominic

- Spreman sam na razgovor s njim o svemu, važno je da se stvari rešavaju dijalogom. Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih davao nikakav komentar- Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i vlade, bez ikakvih uslova. Nisam Plenkoviću lično zamerio zbog table. Nije je on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje prosto ne možete da kažete da ste njima zadovoljni, niti možete da im se radujete - rekao je premijer.

Vučić je najavio i da će tokom posete Moskvi razgovarati o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

- Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče - rekao je premijer i izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji.

Na pitanje novinara da komentariše izjavu potpredsednice SNS Marije Obrdović, Vučić je rekao da je danas u EMS prisutan kao premijer i da se ne obazire na tvrdnje Branka Ružića da bi mogao da ga sruši "kada bi hteo".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Videcemo da li će biti većine u parlamentu, da li je uopšte SNS za tu većinu ili nije, da li su druge stranke za tu većinu ili ne, ili bude neke druge većine...Vlada Srbije funkcioniše, ima većinu a da li će je imati za mesec, dva - videćemo, možda se sklopi neka druga većina. Branko Ružić me ne interesuje. Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje.

U srpsko zdravstvo trenutno se ulaže više novca, dodaje premijer, nego što je to rađeno decenijama unazad i konstatovao da Srbija danas i ona od ranije "nisu iste zemlje".

- Otvaramo izvanredan Klinički centar u Nišu, krajem marta, a najkasnije početkom aprila. Biće to remek delo za srpsko zdravstvo. Biće i ubrzana procedura za Klinički centar Beograd, Novi Sad i Kragujevac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele015

    19. decembar 2016 | 20:04

    Nadam se da je ovo izvinjenje bilo iskreno a ako je bio ironican onda je to prevrsilo savaku meru.

  • Ariana

    19. decembar 2016 | 21:34

    Vučić je spreman za konstruktivan razgovor sa Hrvatskom, ali jedno im neće dozvoliti a to je da nas degradiraju, spremni smo za saradnju, ali ne po cenu ucena i omalovažavanja!

  • bosko

    19. decembar 2016 | 22:13

    I Hrvati shvataju da je najbolje i za nas i za njih da se lopta sto pre spusi na zemlju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA