≫ 

Prognoza Rusa kako će izgledati Evropa 2035. godine: Šta Srbija dobija, a šta gubi?

Navodno, da bi se umirila Turska, nastaće Velika Albanija koju će činiti Albanija, Kosovo, deo oko Preševa i deo zapadne Makedonije

  • 16

Prema prognozama ruskih stručnjaka, Evropu 2035. godine čeka drastična promena po pitanju granica. Ovu analizu su uradili ruski stručnjaci, na osnovu dokumenata CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa sa Zbignjevom Bžežinskim i Samjuelom Hantigtonom na čelu.

EVROPI PRETI KRVAVI BOŽIĆ: Svi u pripravnosti, očekuje se veliki teror, narod u strahu

EU upozorava Evropu: Džihadisti se vraćaju na Stari kontinent, neki će imati terorističke misije

Ono što je nama najzanimljivije, logično, tiče se Srbije. O tome smo čitali pre dva dana i od bivšeg šefa kancelarije ambasade Velike Britanije u Banjaluci, Timotija Lesa, a teorije se poklapaju - teritoriju Bosne i Hercegovine bi mogle da podele Srbija i Hrvatska.

Dalje, da bi se umirila Turska, nastaće Velika Albanija koju će činiti Albanija, Kosovo, deo oko Preševa i deo zapadne Makedonije.

MAĐARSKOJ TERITORIJE U RUMUNIJI I SEVERNOM BANATU, ŠKOTIMA NEZAVISNOST

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ono što se takođe tiče nas, Mađarska bi u tom scenariju povratila deo svoje nekadašnje teritorije u Rumuniji i severnom Banatu. Poljska će morati da se odrekne dela teritorija posle novih sporazuma između Rusije i Nemačke. Belorusija će nestati i postaće deo Rusije, kao i delovi baltičkih država i Ukrajine. Smatra se i da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

Škotska će u ponovljenom pokušaju proglasiti nezavisnost, što će podstaći ujedinjenje Irske. Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, a posledica će biti raspad multikultularizma u Francuskoj. Oko Marselja će nastati islamska država, a oblast Loren sa centrom u Strazburu priključiće se Nemačkoj, dok će Korzika proglasiti nezavisnost.

Raspašće se Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji. Italija će se raspasti na bogati sever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.

SRPSKI STRUČNJACI: SAMO POLITIČKE ŽELJE

Slobodan Marković, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka, svojevremeno je rekao na ovu temu da ruski stručnjaci ogradili da će promene zavisiti od socijalne i političke nestabilnosti.

– Ako se uporede karte Evrope 1910. i 1920. godine vide se ogromne promene jer su nestala četiri carstva. To niko nije mogao predvideti – kaže on.

Marković kaže da se iza ove karte kriju politički interesi...

Foto: Wikipedia

– Nemačka i Rusija dobijaju teritorije, ali Rusija i gubi teritoriju. Promene u 20. veku događale su se posle Prvog i Drugog svetskog rata i posle hladnog rata. Kod nas su se promene dogodile posle hladnog rata. Postoji mogućnost i da se sada stvore nove države. Na primer, ustavom Velike Britanije to je dozvoljeno. U Belgiji se razgovara po klubovima o promenama granica te zemlje. U nekim zemljama i neće doći do velikih promena. Ako se Škotska otcepi ona će ipak ostati u nekoj vezi sa Velikom Britanijom – rekao je Marković za "Politiku".

Međutim, Marković kaže da ako se u zapadnoj Evropi dogodi promena granica na osnovu dogovora, to će da postane model i misli da je nemoguće da u okolini Marselja nastane islamska država i da se oblast Loren u Francuskoj priključi Nemačkoj.

Predrag Marković, istoričar, smatra da je ova karta kao igra "Riziko" i da se samo kod nas menjaju granice.

– Jugoslaviji su prekrajane granice uprkos Helsinškoj povelji. To se dogodilo još u Nagorno Karabahu, Osetiji, Abhaziji. Na Kosmetu je promenjena granica, a za Makedoniju se to ne može reći jer ona ne postoji kao funkcionalna država. U Bosni i Hercegovini dva entiteta su ravnodušna prema promenama granica. Moguće je da se Škotska otcepi i da Albanija promeni granicu – kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nazgul

    23. decembar 2016 | 14:05

    Kakva je beda u Srbiji necemo ni doziveti 2035 jer cemo se svi poubijati za parce hleba i malo mesa

  • Дадо РС Данило

    23. decembar 2016 | 13:47

    Јосип Броз Тито и његове комуњаре су толико уништили Србију и српски народ ван авнојевских граница да би требало неко велико чудо да се деси да постојимо ван оквира будуће енглески замишљене краљевине Србије.

  • Гага

    23. decembar 2016 | 13:29

    Још мало па као у ренесанси када је скоро саки град био држава за себе.Коло среше се изгледа покреће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA