Danas zaseda skupština grada: Na repertoaru budžet za 2017. godinu

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini

  • 1

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana danas, a pred odbornicima će se naći Predlog odluke o budžetu Grada za narednu godinu.

 

Ukida se povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, roditeljima sledi naknada!

 

Odbornici će se, kako se navodi, izjašnjavati i o izmeni Odluke o utvrđivanju kriterijuma i merila za obime budžeta gradskih opština, kao i o Predlogu odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu odnosno gradskim opštinama u 2017.

 

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini, te predlozi odluka o izmeni odluka o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda i o boravišnoj taksi, kao i izmena Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada.

 

Skupština grada će odlučivati i o cenovniku usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda, konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u udeo u kapitalu korporacije „FAP" a.d. Priboj, kao i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva Preduzeće za proizvodnju gumarskih i hemijskih proizvoda „Trayal Korporacija" a.d. iz Kruševca.

 

Odbornici će raspravljati i o davanju saglasnosti na Predlog odluke o refinansiranju obaveza po kreditima Opštine Zvezdara, kao i o nekoliko predloga planova detaljne regulacije i predloga o izradi planova detaljne regulacije.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Takođe će se pred odbornicima naći i Predlog odluke o pravu na novogodišnju novčanu čestitku majci prvorođenog dečaka i prvorođene devojčice, rođenih 1. januara, kao i Predlog odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

 

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada, Predlog odluke o taksi prevozu, Predlog odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda kao i Predlog zaključka kojim se daje saglasnost na tekst prve izmene sporazuma o projektu između Vlade Republike Srbije, Vlade Švajcarske Konfederacije i Grada Beograda o pružanju finansijske pomoći u vidu donacije za projekat „Kombinovana toplana i elektrana u Padinskoj skeli koja za gorivo koristi biomasu".

 

Pred odbornicima je i Predlog odluke o osnivanju i radu Kancelarije za mlade, Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica na teritoriji grada Beograda, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog rešenja o davanji sagasnosti na konačni nacrt ugovora o koncesiji za urbanu opremu.

 

Odbornici će odlučivati i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja komunalnih preduzeća za 2017. godinu, kao i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na odluke o pokriću gubitka iz prethodnog perioda za JP „Ada Ciganlija" i JP „Hipodrom Beograd".

 

Na dnevnom redu po skraćenom postupku su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, zatim članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola, kao i Predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    29. decembar 2016 | 14:47

    Zaseda cirkus samo sto nista nije smesno vec zalosno za gradjane. Sano bam stežu jače omcu oko vrata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA