Stefanović: Neki bi se obradovali da je Vučić linčovan

Poslao bih više policajaca da sam znao da će premijera Aleksandra Vučića u Potočarima neko pokušati da ubije, izjavio je Stefanović

  • 54

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da organi BIH treba da utvrde odgovornost za ono što se dogodilo u Potočarima na komemoraciji žrtvama Srebrenice, dodajući da bi poslao više policajaca da je znao da će premijera Aleksandra Vučića tamo neko pokušati da ubije.

Vučić: Tražićemo izručenje Haradinaja, nego šta ćemo! (VIDEO) (FOTO)

Mektić: Sve je jasno, napad na Vučića osmišljen je u BiH

Na pitanje da li MUP sprovodi istragu povodom iskaza dvojice optuženih policajaca za odavanje službene tajne, Stefanović je rekao da je Tužilaštvo sprovelo istragu i da je odbacilo njihove prijave protiv rukovodilaca MUP-a, zato što, kaže Stefanović, MUP radi u skladu sa zakonom.

Foto-ilustracija: Tanjug/MupSrbije/bk Foto-ilustracija: Tanjug/MupSrbije/bk

- Cela priča je trebalo valjda da bude politička, a kada ljudima realno i racionalno objasnite, onda vidite da od toga nema ništa. Ima politikanstva i pokušaja da se politički deluje, ali ono što je opasno je odavanje službene tajne - kaže Stefanović.

On je objasio da između srpske policije i policije RS postoji sporazum o specijalnim vezama i da je na osnovu toga sa ministrom Draganom Lukačem formirao poseban operativni štab uoči događaja u Potočarima, a koji je trebalo da spreči prisustvo bilo koje ekstremističke grupe i izvršenje nekog krivičnog dela.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Kako je rekao, nije mu jasno zašto neko tvrdi da srpska policija na zahtev RS nema prava da to uradi.

- Žao mi je, da sam znao da će se takav slučaj desiti u Potočarima sa premijerom, da će neko pokušati onako brutalno da ga ubije poslao bih mnogo više policajaca, da pokušamo da zaštitimo njegov život. Dakle, niko to od nas nije očekivao, ali je na organima BIH da utvrde odgovornost i nađu krivca - istakao je Stefanović.

On je dodao da "ima onih koji bi se verovatno obradovali da se incident u Potočarima odvijao na drugačiji način, a da je premijer Vučić tamo linčovan".

Odgovarajući na pitanje o prisustvu 45 pripadnika MUP-a na mitingu i kontrmitingu u Banjaluci, Stefanović je rekao da Srbija ne može da dozvoli da neko odavde ode u Banjaluku i da tamo nešto ruši, pali...

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Nas ne interesuje kakva je vrsta događaja. Ako postoji najava da će određena eksremistička grupa iz Srbije ovakva ili onakva otići na bilo koji događaj u RS i oni zatraže pomoć, mi ćemo se uvek odazvati. Zamislite kakva bi bruka za Srbiju bila kada bismo dozvolili da neko ide u Banjaluku, da tamo nešto pali, ruši, a da nismo preduzeli nikakvu meru da to sprečimo - zaključio je Stefanović.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasa

    5. januar 2017 | 18:32

    Zalosno, ali istinito! Verujem da je mnogo takvih! Kamo srece da je u pitanju pojedinac ili par njih! Takvi smo, treba da promenimo sebe, pa onda da menjamo zemlju!

  • Pavle

    5. januar 2017 | 17:06

    Svi odgovorni moraju biti adekvatno kaznjeni.

  • Jeca

    5. januar 2017 | 19:25

    Mnogi bi na nasu nesrecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA