Dačić: Dogovor važi makar bio na salveti

Kada razgovaraju premijeri, kada razgovaraju predsednici i ministri spoljnih poslova podrazumeva se da imaju dovoljan kapacitet da sklapaju dogovore - rekao je Dačić

  • 4

Kosovske oružane i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova i Metohije, tvrdi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da se dijalog Beorgada i Prištine nastavlja. Upitan kakav je usmeni dogovor postignut u vezi s angažovanjem specijalnih jedinica ROSU na severu KiM i kakvu težinu uopšte imaju usmeni dogovori u međunarodnom pravu, Dačić je ocenio da je "suludo pitanje" o tome da li važe usmeni dogovori.

Tači objasnio zašto je zaustavio voz Beograd - Kosovska Mitrovica

Završen hitan sastanak s Mogerinijevom! Vučić: Srbija ima samo jedan uslov

Navodeći da se dijalog Beograda i Prištine nastavlja, Dačić je rekao da je premijer Aleksandar Vučić u vezi s tim imao ovih dana uspešne sastanke u Davosu.

- Ako me već pitate da li je usmeni ili nije usmeni dogovor, da li je sa pečatom ili bez pečata, na salveti ili hartiji, nebitno je. Kada razgovaraju premijeri, kada razgovaraju predsednici i ministri spoljnih poslova podrazumeva se da imaju dovoljan kapacitet da sklapaju dogovore - rekao je Dačić na konferenciji za novinare nakon susreta sa iračkim kolegom Ibrahimom al Džafarijem.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kada je reč o usmenim dogovorima, Dačić je ispričao da je norveški ministar spoljnih poslova početkom prošlog veka na jednoj konferenciji rekao da Norveškoj ne treba Grenland i da Danska može slobodno da ga uzme.

- Posle toga je to pripalo Danskoj. Norveška je posle tri, četiri godine tražila nazad, jer ministar nije imao nikakvo ovlašćenje da to kaže. Međunarodni sud pravde je presudio da je to gotovo jer postoji usmena izjava -kaže Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    19. januar 2017 | 18:22

    Sve mi se vise i vise svidja ovaj covek ...

  • Iskreno

    19. januar 2017 | 15:31

    I gorbacov se sa njima usmeno dogovorio, diletanti pusti

  • I td ...

    19. januar 2017 | 18:55

    Jbg Ivice,nije na stolu bilo salveta(mnogo su duvali nos)pa pade samo usmeni dogovor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA