Ambasadorka Francuske u Beogradu će dobiti dokumentaciju protiv Haradinaja

- Tražimo pravdu i da komadanti OVK odgovaraju po komandnoj odgovornosti - rekao je Spasić

  • 11

Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji tokom iduće sedmice dostaviće ambasadorki Francuske u Beogradu Kristin Moro dokaze protiv lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji je nedavno uhapšen u toj zemlji po poternici Srbije.

ZBOG HARADINAJA I VOZA: Čak 318 amandmana na nacrt Izveštaja o Srbiji u EP

To je nakon razgovora sa ambasadorkom Moro u ambasadi Francuske novinarima izjavio predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih 1998-1999-2000... na Kosovu i Metohiji Simo Spasić.

Navodeći da su predstavnici porodica kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji doneli danas dokaze, Spasić je istakao da je ipak dogovoreno da se ti dokazi ambasadorki Moro uruče u Spomen sobi - ''''Kosmetske žrtve" u Palati Beograd.

- Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, u borbi za istinom i pravdom, danas su došli u ambasadu Francuske kako bi izneli svoje dokaze protiv zločina terorističke OVK nad Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima i lojalnim Albancima - rekao je Spasić.

AMBASADORKA FRANCUSKE U POSETI GRADSKOJ KUĆI: U planu saradnja francuske regije Valdoaz i Grada Novog Sada

Kako je naveo, pošto Francuska traži dokaze o Haradinajevom delovanju, predstavnici Udruženja su doneli 25 kilograma dokumentacije koja optužuje Haradinaj, Fatmir Limaj, Agim Čeku, Hašim Tači.

- Doneli smo video kasete gde su držani kidnapovani Srbi u Likovcu, Lapušniku, Glođanima i Mališevu. Ovde smo postavili i zid plača koji gleda u pravcu francuske ambasade - rekao je Spasić dodajući da te žrtve traže pravdu.

Spasić je istakao i da su francuskoj ambasadorki predočili da je Haški tribunal nepravedan, da je ignorisao srpske žrtve te da je jedino osudio srpske generale po komandnoj odgovornosti.

- Tražimo pravdu i da komadanti OVK odgovaraju po komandnoj odgovornosti - rekao je Spasić dodajući da su ambasadorki dali i kopiju knjige Haradinaja koju je on vodio kao ratni komandant, a gde je opisao svako ubistvo i otmicu.

On je istakao da predstavnici Udruženja mole Srbiju, pravosuđe i Tužilaštvo za ratne zločine da insistiraju da međunarodni sud osudi albanski teroriste.

Kako je rečeno, dokazi obuhvataju imena više od 300 otmičara i ubica OVK.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    20. januar 2017 | 16:21

    Sta bre pričaš došli ste u Srbiju ugostili smo vas kao domaćini a sad trzite državu.Seti se da su tviji domoroci došli trbuhom za kruhom radeći poslove (secenje i cepanje drva) noseći ,,magare,, i testeru

  • Čika Velja

    20. januar 2017 | 16:05

    Bosnjaci i sipci ne mogu odgovarati po komandnoj odgovornosti!!! Svim sudovima sveta je jasno da je ulicna banda imala vise organizacije i odgovornosti od pomenutih vojski!!! Samo individualno,a i to je ako,jer takvi ubijaju svedoke bez obzira na veru,naciju...!

  • Milka

    20. januar 2017 | 15:39

    Sva dokumenta kopirati?!veruj samo svojim ocima i potpisima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA