Verski ekstremizam, narkotici i trgovina ljudima - najveće pretnje na Kosovu

Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulo izjavila je da je politička situacija na Kosovu "kompleksna zbog povišenih tenzija i nesporazuma"

  • 4

Verski ekstremizam, trgovina ljudima i narkoticima, krijumčarenje robe, migracije i sajber kriminal pretnje su sa kojima se suočava Kosovo, rečeno je na skupu "Dan studije bezbednosti na Kosovu" koji je održan u vojnoj bazi Kfora u Prištini.

Uskoro avionska linija Beograd-Priština?

Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulo izjavila je da je verski ekstremizam jedna od glavnih pretnji po bezbednost a da je politička situacija na Kosovu "kompleksna zbog povišenih tenzija i nesporazuma".

Predstavnik kosovske policije Riza Šilova, kako je sinoć saopšteno iz Kfora, naveo je da je trgovina narkoticima prepoznata kao glavna pretnja po bezbednost dok su trgovina ljudima, ekstremizam, migracije, krijumčarenje robe i sajber-kriminal prepoznati kao ostale pretnje po bezbednost.

Pripadnici Kfora, NALT-a (NATO tima za savetovanje i vezu), kosovske policije, Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, Euleksa i Kosovskih bezbednosnih snaga učestvovali su na sastanaku.

Komandant Kfora, general-major Ðovani Fungo izjavio je da su unapređenje saradnje, održavanja veze i komunikacija, ključni za uspeh i da je to jedini način da se postane efektivniji u borbi protiv zajedničkih bezbednosnih pretnji poput verskog ekstremizma, terorizma, nelegalnih migracija, organizovanog kriminala i socijalnih nemira.

Fungo je, navedeno je između ostalog u saopštenju Kfora, dodao da "vežbe, dani studija i drugi događaji koji okupljaju sve institucije bezbednosti, predstavljaju dobar način da se harmonizuju taktika, tehnike i procedure, kao i da se osigura bolja integracija."

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    15. februar 2017 | 09:02

    Pa pripojite Kosovo Albaniji da ima neko kao stara Juga da ih izdrzava,jer kao sto se vidi iz izvestaja,osim da se razmnozavaju,slabo im drugi posten posao ide od ruke,a od neceg mora da se neguje stari stil zivota???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA