107

Hteli su moju glavu i ja im izlazim na crtu: Vučić prihvatio kandidaturu za predsednika Srbije (FOTO) (VIDEO)

Završena sednica Glavnog odbora SNS na kojoj je usvojena odluka Predsedništva te stranke da kandidat za predsednika bude Aleksandar Vučić

Skupstina SNS u Sava centru 59
Foto: Marko Todorović

U Sava centru je održana sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke čiji su članovi danas jednoglasno prihvatili da kandidat na predstojećim izborima za predsednika bude lider ove stranke i aktuelni premijer Aleksandar Vučić. U toku svog obraćanja, koje je, kako je istakao poslednje kao predsednika Vlade Srbije, Vučić je ozvaničio svoju kandidaturu.

TELEGRAF SAZNAJE: Početak sednice Glavnog odbora SNS bez Vučića, Vučević predsedava

Vučić: Uvek sam spreman za saradnju sa Nikolićem, pred SNS težak posao

18:41 – Pre svega, hoću da se zahvalim svima na podršci, na aplauzima, na lepim rečima ali i na mnogo više o toga, na teškom i napornom radu i da vam kažem da sam ponosan na vas, jer smo u prethodnih četiri, pet godina uspeli zemlju koja je bila na ivici bankrotstva, da pokrenemo sa mrtve tačke, rekao je Vučić na početku obraćanja.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Govoreći o postignutim rezultatima, on je istakao da je ovo njegovo poslednje obraćanje kao predsednika Vlade Srbije.

– Znali ste da napravite razliku između nas i mnogih drugih, razliku koja se ogleda u vašoj borbenosti i želji da budete na strani Srbije i onda kad smo najviše napadani i kad nisu birali reči kojima će da se obraćaju našim divnim članovima, jer svi ste se ujedinili u politiku očuvanja Srbije njenog napretka – rekao je Vučić praćen aplauzom članova GO.

Kako je naveo, zahvalan je članovima stranke i zato sto su poslednjih dana i meseci, “kada smo shvatili kakve nam se opasnosti bliže, jasno pokazali kako možemo da odbranimo i sačuvamo zemlju”.

– Ponosan sam jer ste napravili razliku između nas i njih, nas kojima je Srbija važnija od svega i njih, kojima su jedino njihovi dzepovi bili važni – poručio je premijer i lider SNS:

– Jedina ste stranka koja nije dobijala glasove na demagogiji i populizmu, na šoviniszmu i lakim merama, i obećanjima...Već ste pobeđivali tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika Republike, vladu i skupštinu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Rečima “Ne dam im Srbiju, nisu je ni sa čim zaslužili” lider SNS je ozvaničio njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.

- Hteli su moju glavu na crti, i evo ja im na crtu izlazim – rekao je Vučić i dodao: 

I pored bezbroj probema i saveta, odlučio sam da prihvatim kandidaturu za predsednika Srbije, jer Srbija nema puno vremena i na vlast ne smeju da se vrate oni koji su uništili zemlju. Odlučio sam se da prihvatim kandidaturu za predsednika Srbije, zato što čvrsto verujem da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, putevi i nove bolnice i budućnost.

Istakao je da prihvata kandidaturu zato što neko mora da stane na vrata kad prošlost zakuca, ističući da “prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću”.

– Takvima mora da se stane na put, da budu vraćeni tamo gde pripadaju, u političku prošlost.

Naveo je i da veruje u budućnost i da će zato da se prihvati tog posla, u, kako kaže, teškoj i užasnoj kampanji koja ga čeka.

18:40 – Na sednicu je stigao premijer Aleksandar Vučić koji je jednoglanso izbaran za kandidata stranke za predsednika na predstojećim izborima. Dočekan je glomoglasnim aplauzom od kog je grmeo Sava centar. 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

18:36 – U salu su počeli da ulaze i simpatizeri i članovi stranke SNS, koji su u toku sednice bili ispred sale. Inače, kako saznajemo od 680 članova 600 je prisutno.

18:34 – Svake sekunde se očekuje da na sednicu dođe i premijer Aleksandar Vučić.  Inače u sali u kojoj se sednica održava u prvim redocima sede ministri iz redova naprednjaka. Prisutan je i bivši ministar Nikola Selaković, predstavnici gradske vlasti u Beogradu iz redova naprednjaka, ali i sin Tomislava Nikolića – Radomir. Sednicu prate 22 novinarske ekipe.

18:25 – Glavni odbor SNS kako javlja naš reporter usvojio je odluku Predsedništva te stranke da kandidat na izborima za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić.

17:41 – Počela je Sednica Glavnog odbora SNS. Iz sale u kojoj se održava sednica iza zatvorenih vrata, povremeno se čuju gromoglasni aplauzi.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

17:35 - Članovi i simpatizeri SNS skandiraju: “Hoćemo Vučića!”

16:48 – Oko 1.000 pristalica čeka premijera. Oni su se okupili kako bi premijeru Aleksandru Vučiću pružili podršku povodom kandidature na predstojećim predsedničkim izborima. Prema nekim informacijama, oni će pokušati da uđu na sednicu.

Pred naprednjacima je predlog Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat ove stranke na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Početak sednice okvirno je zakazan za 18:30 sati.

Ispred Sava centra nalaze se naši reporteri, zato budite uz Telegraf i pratite sva dešavanja uživo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kako Telegraf.rs saznaje, lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati početku sednice Glavnog odbora. Sednicom će predsedavati potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević i ona će biti zatvorena za javnost.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Očekuje se da će lider naprednjaka i premijer Srbije doći u Sava Centar po završetku sednice, kada će se obratiti Glavnom odboru stranke.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Podsećamo, Predsedništvo SNS je donelo jednoglasnu odluku da Vučić bude kandidat ove stranke na predsedničkim izborima, a u međuvremenu je svih 185 odbora stranke podržalo tu odluku Predsedništva.
(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Vučić, Glavni odbor, izbori 2017, Predsednički izbori u Srbiji, Predsednički izbori u Srbiji 2017, Predsednik Srbije, SNS
Popularni komentari
 • O
  Olivera

  Pravi sektaški skup

 • d
  dragan

  Svi cekaju da se potvrdi zvanicno o kandidaturi Vucica za predsednika

 • M
  Milena

  Kakva euforija među članovima. Toma je samo ojačao poziciju Vučića, to će se dokazati i na izborima.

foto dana

video dana