Razmimoilaženja u SPS-u zbog vlade?

Za vladu sa DS-om bili Dušan Bajatović i Milutin Mrkonjić, a prema nekim informacijama, i Slavica Đukić Dejanović. Revoltiran zbog vlade sa SNS-om, zamenik direktora "Srbijašuma" i Dačićev zet Igor Braunović podneo ostavku na tu funkciju

  • 1
Proslava SPS, Ivica Dačić

Predsedništvo SPS-a nije zauzelo jedinstven stav o tome da li bi koalicija okupljena oko socijalista trebalo da napravi vladu sa SNS-om!

Izvori "Press"-a iz vrha SPS-a tvrde da su se stranački potpredsednici Milutin Mrkonjić i Dušan Bajatović založili da socijalisti ostanu u koaliciji sa DS-om.

Kako Telegraf saznaje, protiv vlade sa SNS-om bila je i Slavica Đukić Dejanović.

Lider SPS-a Ivica Dačić, njegov zamenik Žarko Obradović, kao i potpredsednica partije Dijana Vukomanović nisu se izjašnjavali da li su za savez sa SNS-om ili DS-om, ali je bilo očigledno da su pre za vladu s naprednjacima. Dačić je prepustio svom zameniku Žarku Obradoviću da predsedava sednicom.

Zamenik direktora "Srbijašuma" Igor Braunović podneo je juče ostavku na tu funkciju iz revolta zbog moguće odluke SPS-a da napravi vladu sa naprednjacima. On je je kadar SPS-a i zet Ivice Dačića.

Braunović je bio jedan od ključnih pregovarača socijalista prilikom formiranja vlade SPS-a i DS-a pre četiri godine.

Kako navode izvori na koje se poziva "Press", nisu isključeni još neki potresi u SPS-u kada definitivno okrenu leđa demokratama i naprave vladu sa SNS-om.

(Telegraf.rs / Izvor: Press / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • гром

    28. jun 2012 | 14:50

    A шта је правилније: све мој до мојега или све мој до моега!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA