≫ 

Vučić prelomio: Ne idem na Kosovo, ne pristajem na cirkus Prištine

- Verujem u ubedljivu pobedu na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić

  • 67

Premijer Srbije i predsednički kandidat Aleksandar Vučić poručio je da neće ići na Kosovo i Metohiju jer ne pristaje na ucene Prištine. On je, po planu, trebao sutra da prisustvuje mitingu u Leposaviću, na Kosovu.

Vučić razgovarao sa Beograđankama: Žene su mnogo razumnije i odgovornije, gledaju u budućnost (VIDEO) (FOTO)

- Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Priština - rekao je Vučić gostujući u emisiji „Oko" RTS-a.

Rekao je da neće da Srbi na Kosovu i Metohiji ispaštaju zbog jedne izborne kampanje ili zbog kaprica prištinskih vlasti i izrazio nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

- Oni su puštali uslove poput ''Vučić sme na Kosovu da se zadrži tri sata, ili s kim sme, i s kim ne sme da dođe''...A Evropljani na to kažu ''dajte još nešto da uradimo, da bi bile prištinske vlasti bolje volje - primetio je Vučić i dodao:

- Da me ucenjujete i vršite takvu vrstu pritiska nećete. Neću ići na Kosovo i Metohiju, a skup će biti održan.

Na skup će, kako je objasnio, doci ljudi koji nisu na bilo kakvim merama, za koje se ne traže bog zna kakve dozvole.

- Da ucenjuju koliko ću da se zadržim na svojoj zemlji neću da dozvolim i to zvuči bez veze. Ne slušam ni njih, ni tuđe naloge. Služim svom narodu, a ne njima. Poštujući Briselski dijalog želeo sam da ispoštujem proceduru. Pošto ste pravili cirkus sa tim koliko cu vremena moći da provedem, ili ko će moći sa mnom, da li Stefanović, Vulin ili neko drugi, taj film nećete gledati. Potcenjujete državu - poručio je prištinskim vlastima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA