≫ 

Prvi intervju sa Radovanom Karadžićem: Ovo je prava istina o svemu što se događalo dok sam živeo kao dr Dragan David Dabić (FOTO)

Smršao sam 30 kilograma, krenuo na predavanja o zdravoj hrani i uspeo da se zaposlim kao doktor David Dabić

  • 39

Doktor Radovan Karadžić pre devet godina je sa sebe skinuo odoru doktora Dragana Dabića.

Gusta brada i slamnati šešir i 30 kilograma manje pomogli su mu da skoro deceniju izbegne svoju poternicu. Uspeo je da izmakne najjačim tajnim službama i svetskim lovcima na glave. Sve je trajalo tačno do 30. jula 2008. godine.

Tada je "pao".

DAVID DABIĆ I DALJE ISCELJUJE PREKO INTERNETA! Radovan Karadžić iz Haga LEČI LJUDE BIOENERGIJOM?! (FOTO)

Tog dana svi su bili na nogama! Ta čudesna noć otkrila je najvećeg begunca čiji je lik sada već dostojan likova iz dela Dostojevskog.

Nakon svih ovih godina, dao je intervju za Večernje Novosti.

- Helikopter UN je lebdeo iznad moje porodične kuće. Tada smo već imali unuka i bio sam zabrinut i ljut, a glasine o likvidaciji su postajale sve uverljivije. To je potvrdila i Karla Del Ponte, a imam i taj snimak. Tada sam rešio da odvedem moju porodicu dalje od svega i da se ja malo sklonim.

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrar

- U Srbiju sam došao kada je Đinđić ubijen, u isto vreme je usvojen Zakon o saradnji RS sa Hagom, a ja sam se tada zahvalio ljudima koji su me čuvali i završio saradnju, jer nisam želeo da ih inkriminišem.

- Tada sam počeo da živim sam, izlazio sam kasno noću, šetao i kupovao da jedem. Međutim, policija je počela da traga za "zemuncima" i njihovim skrovištima. Zanimali su ih stanovi u kojima navodno niko ne živi. Zato sam rešio da se pokažem komšijama, da vide da tu živi nekakav "čičica".

Pojavili ste se kao David Dabić.

- Najpre sam morao da sa 112 kilograma spadnem na 80. Počeo sam da nosim drugu odeću, rolke, široke majice, sve ono što nikad nisam. Govorio sam ekavski. Krenuo sam da se zanimam za zdrav način ishrane, pa sam se obreo na nekoliko predavanja i upao u sve to.

- U tom trenutku nestalo mi je para, pa sam počeo da držim predavanja o zdravoj ishrani. Radio sam za neke kompanije, a potom i kao konsultant u nekoliko privatnih lekarskih ordinacija. Završio sam kurs iz parapsihologije. Učitelj mi je bio jedan vrlo neobičan čovek, obdaren. On mi je dao ime David.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uhapsili su vas 2008.godine. Šta ste tada prvo pomislili?

- Znao sam da je Hag kao razjareni bik. Još u avionu Vlade Srbije shvatio sam da im nisam nešto naročito bitan, osim kao srpska paradigma, koju će vaspitno i egzemplarno udariti, da se srpstvo, ili bar RS i njen narod, nikd ne oporave. Na prvom mestu mi je bilo da ne branim samo sebe, već celo srpstvo, jer me zbog toga i traže.

* Ceo intervju možete pročitati u današnjem izdanju Večernjh Novosti!

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA