Stefanović: Nisu loši odnosi dve države, LOŠ JE ODNOS ZAEVA PREMA SRBIJI

Stefanović je upitao i kada je to i gde bila ugrožena karijera premijera Aleksandra Vučića, kako tvrdi Zaev, i kakav je to nacionalistički potez povuklo rukovodstvo naše zemlje, ili Vlada Srbije ili Aleksandar Vučić

  • 76

Odnosi između Srbije i Makedonije nisu loši, ali je loš odnos Zorana Zaeva prema Srbiji i njenim građanima, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vulin odgovorio Zaevu: Ne traži opravdanja za sopstvene probleme u Srbiji

Tačno u podne: Ivanov predao mandat za formiranje nove vlade Zoranu Zaevu (FOTO) (VIDEO)

Komentarišući tvrdnje mandatara za sastav makedonske vlade Zorana Zaeva da odnosi između Beograda i Skoplja treba da budu bolji, ali u kojima se nije ogradio od svojih prethodnih kritika na račun srpskog rukovodstva, Stefanović je rekao da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom i nastaviće tako da se ponaša.

Prema njegovim rečima, i do sada su naši ekonomski odnosi bili na visokom nivou.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

- Međutim, naši politički odnosi nisu dobri pre svega zbog toga što Makedonija svojim ponašanjem i konkretnim odlukama staje na stranu Albanaca protiv interesa Srba -  rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je upitao i kada je to i gde bila ugrožena karijera premijera Aleksandra Vučića, kako tvrdi Zaev, i kakav je to nacionalistički potez povuklo rukovodstvo naše zemlje, ili Vlada Srbije ili Aleksandar Vučić.

- Mi ćemo nastaviti da čekamo odgovor na ovo pitanje, a građani ove zemlje su bili svedoci da se Srbija nije mešala u unutrašnje stvari Makedonije i da je uvek samo pozivala na mir i stabilnost - rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da takve uvrede na račun rukovodstva Srbije svakako nisu poruka prijateljstva i to ne bi trebalo da radi bilo ko, a kamoli Zoran Zaev, koji još zvanično nije ni izabran na neku značajnu javnu funkciju u Makedoniji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Violeta

    17. maj 2017 | 16:05

    Srbija želi dobro susedske odnose sa Makedonijom i mirno rešenje a Zaev nam tako vraća naše namera sa tim da nas optužuje bez dokaza.

  • Vesna

    17. maj 2017 | 16:55

    Zaev misli da će time što ponižava Srbiju i proziva bolje proći kod Tačija i Rame?! Čim završi sa promocijom Haradinaja, odbaciće ga!

  • Sinisa

    17. maj 2017 | 16:48

    Zaev je populista i promoviše to na najgori mogući način!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA