Haradinaj prodao Srbima 220 "haradinajki"! Zgrade zidane van svih pravila

- Što se tiče tog prljavog mafijaškog novca koji zarađuje klan Haradinajevih, taj novac se svuda po svetu pere. To se radi i preko ugostiteljstva i preko građevine, i to je opšte poznata stvar - rekao je Milovan Drecun

  • 33

Daut i Ramuš Haradinaj preko srpske firme prave zgrade po Srbiji i prodaju stanove, pa su tako u Novoj Pazovi nikle zgrade koje meštani zovu "haradinajke", sa ukupno 220 stanova, izgrađene mimo svih urbanističkih uslova.

KRVNICI PERU PARE U SRBIJI: Braća Haradinaj zidaju stanove po Beogradu, pa ih prodaju Srbima

Žiteljka Stare Pazove M. L. (65) potvrdila je da braća i bivše vođe OVK zidaju stanove po Pazovi , prenosi "Alo".

- Zakon o ozakonjenju kao da je pisan za Haradinaja i njegovog brata. Firma koja gradi je registrovana u Srbiji, tačnije u Novom Sadu (ime poznato redakciji), a G. N. iz Nove Pazove, mali preduzetnik, predstavnik je investitora. U Novoj Pazovi su u izgradnji zgrade sa oko 220 stanova! Otkupljene su dve stare kuće u glavnoj ulici, sporedne bašte i kuća u ulici paralelnoj sa glavnom, tako da su izgradnjom onemogućili probijanje nove ulice. Jedino su za sada dobro profitirali vlasnici bašti. Jedna bašta je tako menjana za stan od 75 metara kvadratnih. Jedna kuća - dva stana, ali do uknjižbe i useljenja je dug put. U Staroj Pazovi izgrađena je Haradinajeva zgrada, mimo svih urbanističkih uslova, na čak sedam spratova - počinje priču M. L.

Foto: Facebook/Daut Haradinaj Foto: Facebook/Daut Haradinaj

 

Ona dodaje da prodaju stanova za ovu srpsku firmu, koja je fiktivno izvođač radova, a u stvari radi za Haradinajev klan, vrši izvesna A. Ć. Kako kaže, pitala je direktora "Urbanizma" da li te zgrade grade Albanci svojim novcem od šverca oružja i narkotika i ko je dozvolio toliku spratnost.

- Ali čovek je samo slegao ramenima. Zakon im ide naruku. Izgradnja tolikog broja stanova stvoriće velike probleme i u saobraćaju, uključenje-isključenje sa te parcele na magistralni put, parkiranje, buku i slično - kaže ona.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ovim nije iznenađen predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

- Ne raspolažem proverenim informacijama da se to radi u Srbiji, ali moguće je. Što se tiče tog prljavog mafijaškog novca koji zarađuje klan Haradinajevih, taj novac se svuda po svetu pere. To se radi i preko ugostiteljstva i preko građevine, i to je opšte poznata stvar - rekao je on.

Braća Ramuš i Daut Haradinaj, vođe zločinačke OVK su do sada izgradili 25 stanova, i to šest u Beogradu, osam u Pazovi i 11 u Novom Sadu

Foto-ilustracija: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF

Inače, prosečna cena kvadrata novogradnje u Novoj Pazovi iznosi 750 evra, što znači da će Haradinajev klan prodajom 220 stanova samo u ovom mestu zaraditi 165.000 evra!

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović kaže da nije upoznat sa situacijom.

- Lokalna samouprava opštine Stara Pazova bavi se isključivo poslovima iz domena predviđenim Zakonom o lokalnoj samoupravi. Shodno tome, nismo upućeni u detalje koji se pominju na temu poslovnih aktivnosti privatnih firmi iz pomenutog teksta - naveo je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    18. maj 2017 | 09:13

    Не би могао да ради без спреге са влашћу

  • Razocarana

    18. maj 2017 | 10:41

    Kako se svi prave blesavi, ne znaju ovo ne znaju ono, a trpaju pare u svoje džepove. Dosta laži.

  • P.D.

    18. maj 2017 | 14:20

    Tako je to političar srbin bi mater prodao za sitnu paru a za krupnu i djecu zato nam se sve ovo i dešava Haradinaj gradi po Srbiji nekretnine i pere pare od droge i drugih nelegalnih poslova a to mu srbi sredjuju pa se onda iščudjavamo Haradinaju sta on misli i govori.Gori su oni srbi koji su mu to omogucili.Neka srbska firma ode graditi na Kosovo to Albanci nece dozvoliti jer imaju obraza sto se za Srbe nemoze reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA