Vučić i Slucki zabrinuti: Ideja "Velike Albanije" opasna po stabilnost

Premijer Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima

  • 37

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta Državne Dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonid Slucki razmotrili su danas situaciju u regionu Zapadnog Balkana i izrazili brigu zbog ideje tzv. Velike Albanije, ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost.

Prizivaju "Veliku Albaniju" i etničko čišćenje Srba, a žale se EU i SAD na vojnu vežbu u Nikincima

Ovaj izveštaj o Balkanu se neće svideti Trampu: Putinove namere se ne mogu predvideti

Premijer Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je takođe istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu početkom juna bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tokom razgovora o unapređenju političke i ekonomske saradnje dveju zemalja, premijer Vučić je zahvalio i na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Slucki je ocenio da odnosu dveju zemalja poseban doprinos daje parlamentarna saradnja i najavio jače povezivanje u toj oblasti. S tim u vezi, on je za 5. jun najavio zvaničnu posetu Srbiji predsednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    19. maj 2017 | 15:36

    Nadam se da će Vučić uspeti da očuva stabilnost Srbije.

  • Dejan

    19. maj 2017 | 15:03

    Stvaranje velike Albanije je pretnja za region i celu Evropu, svi moraju biti svesni tog zla

  • Vesna

    19. maj 2017 | 15:02

    Albanci znaju samo da prete i ucenjuju , ali od velike Albanije nema ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA