≫ 

Srbija trpi pritiske sa tri strane: Vučić uoči sastanka sa Mogerinijevom

Izvesno je da će Ramuš Haradinaj najverovatnije biti premijer u Prištini. To nam stvara mnoge probleme, svi su svesni toga. Čekaju nas mnogi pritisci

  • 71

Premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić, izjavio je pred sastanak sa Federikom Mogerini u Briselu u kojem je istakao da nas čekaju mnogi problemi,  s obzirom na to, da će Ramuš Haradinaj, prema njegovim rečima, najverovatnije biti premijer u Prištini.

Jedan od njih TROJICE biće premijer Kosova: Šta je NAJMANJE loš izbor za Srbiju

-  Izvesno je da će Ramuš Haradinaj najverovatnije biti premijer u Prištini. To nam stvara mnoge probleme, svi su svesni toga. Čekaju nas mnogi pritisci - rekao je Aleksandar Vučić za RTS1.

Naveo je da je Srbiju najvažnije da pokaže da čvrsto želi da bude na evropskom putu.

- Za nas je važno da imamo aktivnu poziciju i da pokažemo da želimo budemo čvrsto na Evropskom putu i da težimo ka slobodi - kaže Vučić.

Takođe je naveo da se budućnost gradi na osnovu poštovanja drugih, a ne samohvali.

- Ni za koga nikada ništa loše nisam rekao, niti izjavio, a oni su vređali Srbiju. Budućnost se gradi na poštovanju drugih, a ne kroz veličanje svog uspeha. Sa svima treba da sarađujemo. Sa Albancima iz Albanije, sa Albancima sa Kosova. Ovo sve najviše osećaju Srbi kod Ibra. Oni znaju kako je - priča Vučić.

- Postoje direktni pritisci spolja, drugi to rade preko svojih medija i dela civilnog sektora, kao i dela političkih stranaka, a treći je preko političkih organizacija čijem članstvu težimo, kao što je Evrospka unija - rekao je Vučić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanović

    24. maj 2017 | 20:50

    Neće ni Haradinajeva goreti do zore.

  • Milan

    25. maj 2017 | 07:44

    Iako postoje veliki pritisci na Srbiju, sa svih strana, ja se ne bojim. Vucic ume da se nosi sa svim tim, itekako dobro, sto je vec i dokazao.

  • Sanja

    25. maj 2017 | 07:58

    Umesto da ga posalje u zatvor, EU cutanjem i ignorisanjem odobrava da ubica Haradinaj bude premijer...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA