Atifete Jahjaga odbila da dođe u Beograd: Nije htela bez pratnje

Na to se odlučila pošto joj, navodno, vlasti u Srbiji nisu obezbedile pratnju i obezbeđenje

  • 39

Bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga odbila je danas da dođe u Beograd i prisustvuje festivalu "Miredita, dobar dan",  pošto joj vlasti u Srbiji nisu obezbedile pratnju i obezbeđenje, saznaje agencija Beta iz diplomatskih izvora.

ALBANSKA MATA HARI: Do juče pregovarala s Vučićem, sada postaje šef kosovskih špijuna

Jahjaga je danas trebalo da doputuje u Beograd kako bi učestvovala na festivalu "Miredita, dobar dan" i da prisustvuje predstavljanju knjige "Želim da me čuju Knjiga sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu", koja je trebalo da bude predstavljena u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Tokom svog mandata, Jahjaga je pokrenula nacionalnu kampanju za podizanje svesti društva o ženama žrtvama silovanja, zlostavljanja i mučenja tokom rata.

Festival zajednički organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda, organizacija Integra iz Prištine u partnerstvu sa Fondom za otvoreno društvo iz Prištine.

Festival podržavaju fondacija braće Rokfeler, Fondacije Čarls Stjuart Mot, Ambasada Švajcarske u Prištini, Ministarstvo kulture Kosova i Dom omladine Beograd.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julija

    1. jun 2017 | 23:34

    Natasa Kandic bi joj bila telohranitelj.

  • Vlada

    1. jun 2017 | 21:01

    Neka povede haradinaja

  • Vatrogasac73

    1. jun 2017 | 23:46

    A kako je mislila da dodje sa dokumentima ne postojeće nazovi države.svim šiptarima zabraniti ulazak u Srbiju sa takvim dokumentima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA