Haljimi uslovio podršku novoj Vladi smenom Zorana Stankovića

PDD zahteva i da se formira predsedništvo Koordinacionog tela, čiji bi članovi bili predsednici opština Preševo, Bujanovac i Medvedja, narodni poslanici iz tih opština, kao i predsednik i direktor Koordinacionog tela

  • 6

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je danas da očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvažiti predlog PDD-a da Koordinaciono telo za jug Srbije bude reorganizovano i da dobije novog šefa.

Ne odlučuju popovi već Vučić: Dačić o spekulacijama da vrši pritisak na predsednika preko Crkve

Vučić trpi pritiske u vezi premijera: Pastor posle konsultacija kod predsednika (FOTO) (VIDEO)

Haljimi je agenciji Beta izjavio da je to bio osnovni zahtev PDD-a na jučerašnjim konsultacijama u Predsedništvu Srbije kao i da "više neće biti smisla" da poslanik te stranke u Narodnoj skupštini i dalje podržava vladu "ako iskrsnu ozbiljniji problemi u reorganizaciji Koordanicionog tela".

- Taj zahtev smo izneli i nakon poslednjih parlamentarnih izbora u razgovoru sa tadašnjim mandatarom za sastav vlade Aleksandrom Vučićem i oko toga smo se složili, nakon čega je poslednjih godinu dana naš poslanik Fatmir Hasani glasom podržao izbor predsednice Skupštine Srbije, vlade, kao i većine zakona donetih u tom periodu -  rekao je Haljimi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je naveo da je PDD ozbiljan partner Vladi Srbije, zbog čega očekuje da se uzvrati recipročno, kao i da je stranka potvrdila svoju spremnost za saradnju time što je njen poslanik u Narodnoj skupštini glasao kao da je deo parlamentarne većine, iako to nije zvanično.

- Konačno postoji povoljna atmosfera, kao i spremnost i politička volja za ispunjenje naših zahteva koji se tiču reorganizacije Koordinacionog tela. Naš je zahtev da se na čelu tog tela nađe čovek sa ovog područja, koji razume sve probleme, dok bi direktor, kao i do sada, bio imenovan u Beogradu - rekao je Haljimi.

Lider PDD-a je dodao da je na konsultacijama sa predsednikom Srbije izneo zahteve za formiranje šest grupa koje bi bile deo reformisanog Koordinacionog tela, a koje bi se posebno bavile životnim problemima ljudi koji žive na području Preševa, Bujanovca i Medvedje.

- Nismo razgovarali o tome ko bi mogao da se nađe na čelu Koordinacionog tela ali do toga ćemo lako doći ako se naš predlog prihvati. Naš je predlog da u kordinacionim grupama budu po dva predstavnika iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i članovi resornih ministarstava  - kazao je Haljimi.

Foto: MC Foto: MC

On je dodao da PDD zahteva i da se formira predsedništvo Koordinacionog tela, čiji bi članovi bili predsednici opština Preševo, Bujanovac i Medvedja, narodni poslanici iz tih opština, kao i predsednik i direktor Koordinacionog tela.

Vlada Srbije osnovala je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u decembru 2001. godine, nakon završetka sukoba na tom području, sa ciljem da se ostvari neposredan i brži kontakt izmedju lokalnih vlasti i najviših državnih organa, radi bržeg i efikasnijeg rešavanja problema na terenu, posebno oko integracije Albanaca.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. jun 2017 | 14:55

    Koja ste bre vi partija u parlamentu pa da ucenjujete nekog. To ti je sigurno Rama napisao sta da kazes.

  • Горан Лика

    7. jun 2017 | 14:06

    Ко си ти да било шта захтеваш

  • SRBENDA

    7. jun 2017 | 14:12

    Znaci vuk nemenja cud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA